Són les 9 de la nit. L´escenari, el Teatre El Jardí de Figueres ple a vessar per veure el musical ´Grease´ interpretat per joves alumnes de l´INS Ramon Muntaner. De sobte, els sistemes de seguretat del Teatre detecten fum a mitja platea. La gent s´espanta perquè surt de dins un seient on es poden veure tot de cables. Ràpidament, treballadors del Teatre alerten la Guàrdia Urbana. El fum, no acompanyat de flama, acaba cremant el seient però s´aconsegueix extreure una mena d´aparell que, en aquells moments, s´ignora què és i que queda en mans dels Mossos d´Esquadra. Malgrat tot l´incident, l´espectacle pot desenvolupar-se sense problemes i el musical esdevé un èxit.

Això és el que es va viure aquest passat dimarts al Teatre Municipal de Figueres. Si inicialment es pensava que tot podia haver estat una bretolada, la investigació engegada pels Mossos d'Esquadra ha determinat que l´aparell en qüestió era "una bateria auxiliar de mòbil que li havia caigut fortuïtament a un usuari anterior", segons han confirmat fons consistorials. La bateria va quedar amagada dins del seient i, quan el següent espectador es va asseure a la butaca, la bateria es va trencar i "l´àcid que contè va corrompre tot el teixit del seient provocant el fum". De fet, no es va generar foc gràcies a que tot l´equipament està ignifugat, tal com marca la normativa. En aquests moments, el seient malmès ja ha estat renovat.

El Teatre El Jardí de Figueres no havia viscut cap situació similar des de feia uns quinze anys quan es va cremar un aixugamans de la zona de vestuaris. Aleshores tampoc va generar-se foc però sí molt de fum que es va eliminar ràpidament només airejant l´àrea afectada.