A les 12.33 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d´un incendi a l´interior d´un habitatge al Passatge de Ponent, de Figueres. L´incendi ha estat al pis superior d´un edifici de quatre plantes on hi ha deu habitatges. A la part posterior de l´immoble, sense accés des del carrer, s´han localitzat un matrimoni i una menor, que es trobaven a la terrassa demanant auxili. Les tres persones han estat evacuades pels Bombers amb caputxes de salvament a causa de la gran quantitat de fum i temperatura que desprenia l´incendi. Una vintena de persones de l´edifici també han estat evacuades pels Mossos d´Esquadra i per la Guàrdia Urbana de Figueres.

A l´habitatge sinistrat hi vivia una família de cinc membres. L´Àvia i una filla han pogut sortir pel seu propi peu, mentre que el matrimoni i l´altre filla han hagut de ser rescatats per Bombers. La mare i l´altre filla rescatades han patit intoxicació per inhalació de fum i han estat evacuades a l´Hospital de Figueres pel Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM). El pare, que ha resultat ferit greu per cremades i inhalació de fum, ha estat evacuat a l´Hospital Vall d´Hebron amb l´helicòpter medicalitzat del SEM.

Sis dotacions de Bombers han aconseguit apagar el foc a les 13.31 hores i posteriorment han procedit a la revisió i ventilació de la resta de l´edifici. L´habitatge sinistrat ha quedat completament cremat.

També s´han traslladat al lloc del sinistre un helicòpter i dues ambulàncies del SEM, cinc patrulles de Mossos d´Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres.