Protecció Civil informa de les recomanacions que cal seguir en cas de pluges intenses a l'Alt Empordà

Aquest dilluns, s'ha activat l'alerta de pluges intenses a la comarca

Avís per alerta de pluges intenses per a aquest dilluns a la comarca.

Avís per alerta de pluges intenses per a aquest dilluns a la comarca. / Aniol Resclosa

Empordà

Empordà

Protecció Civil ha publicat, a causa del risc de fortes pluges que s'ha activat a l'Alt Empordà, una sèrie de recomanacions en cas que les precipitacions siguin abundants durant els dies vinents.

Com ja ha avançat el Meteocat, a l'Alt Empordà les pluges podrien anar acompanyades de tempestes i calamarsa. En el mateix escenari es troben les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i el Gironès, entre altres. Totes elles són zones que es troben en avís de risc en fase 1 de 6 durant la tarda i la nit del dilluns.

Per evitar afectacions greus, tant Protecció Civil com Trànsit han emès una sèrie de recomanacions a la ciutadania. En el cas de Trànsit, es recomana a les persones que s'hagin de desplaçar amb vehicles a les zones amb avís de risc per fortes pluges que moderin la velocitat i augmentin la distància de seguretat entre vehicles.

Per la seva banda, Protecció Civil recorda algunes de les recomanacions que és important que se segueixin:

  1. Abans que arribi la pluja, cal netejar teulades i desballestament, especialment de patis i terrats.
  2. Informar-se de la previsió meteorològica i de l'estat de la xarxa viària mitjançant canals oficials o mitjans de comunicació.
  3. Quan sigui necessari conduir, s'ha d'intentar circular per les vies principals i autopistes. Cal fer-ho amb suavitat, evitant frenades brusques i reduint la velocitat. També és important mantenir o augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar i l'asfalt pot estar relliscós. Alhora, cal no avançar altres vehicles.
  4. No estacioneu el vehicle en rieres o punts subterranis que siguin susceptibles d'inundar-se, ni travesseu rius o torrents pel risc elevat d'un creixement sobtat del nivell de l'aigua.
  5. Cal no baixar a les zones inundables (subterranis, garatges, etc.) si entra aigua a casa. El millor és pujar cap als pisos superiors.
Els estralls de la sequera: l'emblemàtic salt de la Caula només té un fil d'aigua

Santi Coll / Josep López Navarro