Les xifres són clares: tres de cada quatre espanyols que compra Loteria ho comparteix amb altres persones. I tinguin en compte l'expansió de les xarxes socials, cada cop són els que comparteixen els seus dècims de loteria amb companys, familiars o amics mitjançant WhatsApp.

Ara, els tradicionals bitllets de paper per participar en la Loteria de Nadal estan quedant relegats, dotant de major importància a altres mitjans digitals, siguin xarxes socials o sistemes de missatgeria instantània, segons informa el Grup DAS.

Sempre és recomanable prendre una sèrie de precaucions abans de compartir via WhatsApp una participació o un dècim de Loteria. En primer lloc, es recomana crear un grup específic pel sorteig de Nadal i que estiguin els contactes que participen en el número. A més a més, s'ha d'enviar una imatge del número que es juga, on es vegin clarament totes les dades del dècim.

WhatsApp compta amb més de 22 milions d'usuaris a Espanya, un 45% de la població, el que situa al país com líder europeu en l'ús de l'eina. Aquesta eina és capaç de posar en contacte a persones que es troben a milers de kilòmetres, permetrà aquest Nadal unir famílies o amics que segueixen la tradició de jugar un mateix número entre tots.

El dipositari ha de prendre algunes mesures de precaució, perquè ja no només és responsable de l'import proporcional de l'adquisició del número, sinó també del premi que pogués tocar. Per aquest motiu, és recomanable que el dipositari, en cas de pèrdua del dècim, presenti una denúncia davant les autoritats policials, identificant el número, la sèrie i la fracció.

Dècim de la Loteria de Nadal

Recomanacions i consells

1. Crear un grup de WhatsApp nou amb motiu del Sorteig de Nadal.

2. En el mateix hauran d'estar inclosos els contactes de totes les persones que comparteixin els dècims.

3. En crear el grup i tenir tots els seus membres inclosos s'haurà d'enviar un arxiu amb la fotografia del dècim que es comparteix. La imatge ha de ser clara i nítida perquè es pugui llegir el número sense problema i evitar futures complicacions.

4. El grup ha de contenir un missatge en què es confirmi el nom de la persona responsable del dècim. És a dir, de la persona que guardarà i custodiarà el bitllet.

5. En últim lloc, es recomana tenir emmagatzemats tots els missatges corresponents d'aquest grup de WhatsApp. Encara que els dècims es solen compartir amb persones de confiança, sempre ens hem d'assegurar davant de possibles fraus o estafes.