19 de febrer de 2010
19.02.2010
Diumenge, a les 18 hores

Jevvadansateatre estrena a Figueres «La gitana oriental»

Quinze ballarins, actors i músics porten a l´escenari del Jardí la versió d´aquest espectacle dirigit i coreografiat per Eva Mas.

19.02.2010 | 11:18
Assaig de l´espectacle a l´estudi de les Arts.

"La gitana oriental" és un espectacle original de dansa que fusiona diferents estils i tendències, amb música en directe i teatre de gest. La proposta, dirigida i coreografiada per Eva Mas –directora de l´Estudi Internacional de les Arts de Navata– i protagonitzada per una quinzena de ballarins, actors i músics, s´estrena ­diumenge, en sessió única, al Teatre El Jardí de Figueres (18 hores).

El primer tastet d´aquest muntatge es va fer temps enrere amb la interpretació de l´escena del Harim al Consell Comarcal. L´èxit va fer tirar endavant el muntatge al complet que vol ser, segons Mas, "un pol de llançament d´aquests professionals". Mas reconeix la forta implicació per part tant dels ballarins, que tenen una bona base en dansa clàssica i contemporània, com dels músics que interpreten en directe instruments tan originals com desconeguts per al públic d´aquí: la dilruba, el bansuri, el sarot o el sitar.

Un gran esforç personal
"La gitana oriental" sembla una història escapada del llibre de Les mil i una nits. L´acció ens situa a l´Orient Mitjà. Una jove és raptada per un sultà que la desitja per al seu harem, un harem de dones ambicioses que protegeixen la seva descendència. La traïció la portarà a la presó però un amor voldrà salvar-la del seu destí. La partitura musical de l´espectacle està escrita en forma de suite. En aquest sentit, cada instrument representa un dels personatges principals de l´obra.

Aquest passat cap de setmana es feien els darrers assajos de l´espectacle, amb vestuari inclòs, a l´Estudi de les Arts. Eva Mas s´hi ha bolcat totalment. "M´hi jugo molt", assegura, tot afegint que "ha suposat un gran esforç perquè aquesta crisi també ens afecta. No ens volem vendre, sinó oferir un bon producte". "Estrenarem i disfrutarem", conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho