22 de desembre de 2009
22.12.2009
L'Empordà
Sardana emblemàtica

"L'Empordà" esdevé himne de la comarca gràcies al PP

22.12.2009 | 07:00

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova per unanimitat una moció del Partit Popular i insta a difondre la lletra entre les escoles altempordaneses.

El Consell Comarcal ha declarat la sardana "L´Empordà" himne oficial de la comarca després que en el darrer ple de la corporació s'aprovés per unanimitat de tots els grups una moció del Partit Popular presentada per Diego Borrego.

La moció insta a que es comuniqui a tots el pobles de la comarca, i que ho prenguin en consideració per les qüestions de protocol. També es diu que des de l´àrea de Cultura d´aquest Consell es faci difusió de la lletra d´aquesta sardana, sobretot, als centres escolars de la comarca, a més de procurar de fer arribar a tothom que visqui a la nostra comarca la lletra d´aquesta sardana.

La moció presentada pel portaveu popular Diego Borrego comença dient que "la nostra comarca disposa d´escut propi com a símbol d´identitat pròpia, i aquest any en què Figueres celebra la Capital de la Cultura Catalana, i que està sobretot organitzada sobre la sardana, seria el moment d´oficialitzar un himne per a la comarca, i quin millor que la sardana L´Empordà. L´autor de la lletra es Joan Maragall i Gorina i l´autor de la música és Enric Morera i Viurà. Creiem que tots el empordanesos i empordaneses se sentiran encara més orgullosos de la seva comarca a l´escoltar, i poder cantar el seu propi himne".

Tots els grups representats al Consell Comarcal van donar el vistiplau a la moció del grup popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook