Les dues begudes que són igual de sanes que l’aigua segons un estudi de Harvard

Un estudi de l’Escola de Salut Pública Harvard TH Chan ha demostrat que existeixen altres alternatives amb propietats equiparables a les de l’aigua

Les dues begudes que són igual de sanes que l’aigua.

Les dues begudes que són igual de sanes que l’aigua. / CC0

Bruna Segura

L’aigua ha sigut considerada popularment com la beguda més sana, ja que proporciona tant sals minerals com altres components beneficiosos per mantenir l’organisme hidratat saludable. No obstant, un estudi portat a terme per científics de l’Escola de Salut Pública Harvard TH Chan ha demostrat que existeixen altres alternatives amb propietats equiparables a les de l’aigua.

Es tracta de ni més ni menys que el cafè i el te, dues begudes el consum de les quals comporta innombrables beneficis. Això sí, tal com defensen els autors de la investigació, és important no afegir-hi edulcorants.

Antioxidants i colesterol

Tots dos són una gran font de polifenols, substàncies amb propietats antioxidants, a més d’altres components saludables com els flavonolsl’àcid quínic, la quercetina i el cafestol. Més enllà de l’activació provocada per substàncies tan populars com la cafeïna i la teïna, aquestes també tenen un impacte positiu en la regulació del sucre i el colesterol, ja que contribueixen a reduir aquest lípid i els triglicèrids que es troben a la sang. Això, al seu torn, ajuda a reduir el risc de patir afeccions cardiovasculars o malalties com la diabetis.