L'associació Siwei d'Intercanvi Cultural Xina-Catalunya ha fet un enviament de 5.500 mascaretes i 1.160 vestits de protecció a Wuhan. Aquest material servirà per ajudar a abastir els hospitals d'aquesta ciutat xinesa on s'ha originat el brot del coronavirus. L'enviament ha estat possible després que els socis de l'associació, que són uns sis-cents d'arreu de les comarques gironines i de Vic, recollissin fins a 3.000 euros per comprar el material en un magatzem de Girona ja que els stocks de les farmàcies eren molt petits. La presidenta de l'entitat, Yan Ping Huo, explica que la campanya segueix endavant però que, malauradament, es troben ara que el preu del material ha pujat sensiblement respecte una setmana enrere.

Quan el brot de coronavirus va esclatar, Siwei ja va iniciar internament aquesta campanya entre els seus socis. «Els hospitals de Wuhan no tenien material i era molt urgent», comenta la presidenta de Siwei. En aquest sentit, l'associació col·labora amb quatre centres on imparteixen xinès tant a alumnes xinesos com catalans. A Figueres, ho fan des de la Fundació Clerch i Nicolau. La resposta a la campanya, doncs, va ser molt bona. Davant les notícies alarmants que arribaven des de la Xina, els responsables de Siwei van decidir «anul·lar» la celebració del Nou Any Xinès que s'havia de fer aquest proper diumenge 2 de febrer als Caputxins de Figueres.

La campanya per comprar més material encara està activa. De fet, Siwei acaba de rebre la darrera comanda de 300 mascaretes. Qui vulgui col·laborar es pot posar en contacte amb ells a través del teléfon 608 226 775. Cal recordar que, en aquests moments, s'ha decretat l'emergència internacional ja que el nombre de persones afectades està augmentant progressivament.