Els usuaris de l'Institut Català de la Salut (ICS) han puntuat amb un 7,83 l'atenció que han rebut en les consultes d'atenció especialitzada ambulatòria en hospitals i centres d'atenció primària durant el 2014, segons una enquesta de satisfacció publicada aquest dijous pel CatSalut. El centre que ha obtingut una millor valoració és l'Hospital Trueta de Girona, que ha estat puntuat amb una nota de 8,41 i un índex de fidelitat del 94,9%. El segueixen l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb una nota global de 8,3 i un índex de fidelitat del 89,9%, L'Hospital Germans Trias, amb un 8,18 i un índex de fidelitat del 91%, i l'Hospital de Bellvitge, valorat amb un 8 i índex de fidelitat del 90%.

Segons el Pla d'Enquestes de Satisfacció del Servei Català de la Salut, el grau global de fidelització a l'atenció sanitària especialitzada ambulatòria se situa entre el 72,5% i el 94,9%. Pel que fa a la satisfacció, l'enquesta inclou 17 preguntes relacionades amb el temps d'espera, les condicions de les instal·lacions, la qualitat de l'assistència sanitària, la informació facilitada als pacients, el tracte dels professionals, la coordinació entre els professionals de medicina de família amb altres sanitaris o el seguiment del problema de salut. Entre els aspectes que se situen per sota de la mitjana de Catalunya, destaquen els que fan referència a la sala d'espera: comoditat, temps de permanència a la sala i quantitat de persones que s'hi esperen.

L'estudi està basat en els serveis dels 46 centres que ofereixen atenció especialitzada ambulatòria a Catalunya. Dels 46, 11 estan gestionats per l'ICS: l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l'Hospital de Girona Doctor Josep Trueta, l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Viladecans, l'Hospital de Bellvitge, el Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) Dr. Barraquer de Sant Adrià de Besòs, el CAE Santa Coloma de Gramenet i el CAE Just Oliveras de l'Hospitalet de Llobregat.