El periscopi

Reinventem el Nadal

«Al llarg dels últims anys, s’ha popularitzat arreu de pobles i ciutats la nova moda de fer una competició per a veure qui té l’arbre de Nadal més gran. Aquesta tendència ha provocat un autèntic furor entre els batlles que intenten allargar al màxim la temporada nadalenca per amplificar l’impacte econòmic fent ús de tota mena d’estrambòtiques idees per cridar l’atenció»

Decoració nadalenca a Roses.

Decoració nadalenca a Roses. / Emporda.info

Mohamed El Amrani

Mohamed El Amrani

Al llarg dels últims anys, s’ha popularitzat arreu de pobles i ciutats la nova moda de fer una competició per a veure qui té l’arbre de Nadal més gran. Aquesta tendència ha provocat un autèntic furor entre els batlles que intenten allargar al màxim la temporada nadalenca per amplificar l’impacte econòmic fent ús de tota mena d’estrambòtiques idees per cridar l’atenció. És el signe d’un temps estrany on els visitants no només busquen una agradable estada sinó també una experiència vivencial i digital. Vivim en l’era del turisme que s’alimenta a través dels ulls. I tot plegat no només és una mera anècdota sinó que va molt més enllà. Un bon Nadal pot implicar majories absolutes a les eleccions municipals, com va ser el cas ara fa uns mesos de Vigo on Abel Caballero va acabar sent engolit pel seu propi personatge. També hi ha casos propers com el de Sabadell, on la ciutat s’ha convertit al llarg dels últims anys en una gran festa durant tot el mes de desembre amb multitud d’activitats per a totes les edats. I ara, sembla que qui s’ha sumat a la carrera és Badalona que assegura tenir enguany l’arbre més gran del món.

«A Roses, el Nadal mai s’ha viscut amb gaire interès o intensitat i de fet la lluminària i les activitats que s’han anat organitzant no han estat originals ni cridaneres»

A Roses, el Nadal mai s’ha viscut amb gaire interès o intensitat i de fet la lluminària i les activitats que s’han anat organitzant no han estat originals ni cridaneres. S’ha anat replicant el mateix model al llarg dels últims anys amb molta discreció i amb poca inventiva. No és impossible fer-ho diferent. Tenim exemples propers com el de Palafrugell, Platja d’Aro o Lloret que han sabut trobar el seu espai i han redefinit amb els anys la seva marca turística al llarg de l’any. Nadal pot ser una oportunitat per dinamitzar l’economia local i cridar l’atenció de visitants d’altres perfils. Si bé és cert que no cal entrar en competència amb propostes boges sinó senzillament treballar per crear un programa d’activitats potent i reimaginar el poble. Tenim l’avantatge que a la comarca encara hi ha molt de recorregut i Roses pot liderar aquesta iniciativa si ens ho proposem. Amb seny i innovació.

Subscriu-te per seguir llegint