El periscopi

25 anys al costat de la gent

«Quan la vida colpeja amb quelcom tan dur com és el càncer, tenir algú que t’allargui la mà i t’orienti és imprescindible. Algú que pugui aconsellar-te i sàpiga del que parla, amb rigor i confiança. A Roses, qui més en sap és sense dubte la Fundació Roses Contra el Càncer que enguany ha celebrat el seu 25è aniversari»

Mohamed El Amrani

Mohamed El Amrani

Quan la vida colpeja amb quelcom tan dur com és el càncer, tenir algú que t’allargui la mà i t’orienti és imprescindible. Algú que pugui aconsellar-te i sàpiga del que parla, amb rigor i confiança. A Roses, qui més en sap és sense dubte la Fundació Roses Contra el Càncer que enguany ha celebrat el seu 25è aniversari. Tota una trajectòria dedicada a millorar la qualitat de vida dels malalts del municipi i treballar per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat. Qui ha tingut algú proper amb la malaltia o ha treballat amb l’entitat pot entendre ràpidament perquè és una de les fundacions més reconegudes de les comarques de Girona i més enllà. La seva capacitat d’innovar i arribar contínuament a les persones mitjançant campanyes i accions d’impacte és un dels seus grans valors, tenint en compte la complexitat de la malaltia i les seves variables. Això, en paral·lel a una discreta intervenció psicosocial i col·laborant cada any amb tota classe de voluntaris que dediquen el seu temps a acompanyar en els moments difícils.

Per això, l’acte de l’aniversari, celebrat al Teatre Municipal de Roses, va permetre aplegar per primera vegada a tota la gran xarxa de suport en un dels moments més emocionants. Amb un merescut record a totes les persones que ho han fet possible. Qui ha estat involucrat a una entitat sap que el més important no és començar sinó mantenir-se vital al llarg dels anys i anar-se reinventant amb el temps per adaptar-se a les noves tendències i necessitats. La Fundació així ho ha fet amb un arrelament comunitari molt fort i des d’un compromís vocacional. Vertebren el teixit social de Roses i són capaces de mobilitzar amb un propòsit comú i treballar amb altres entitats, com és el cas de projectes emblemàtics com la Cursa de la Dona de l’associació d’Atletisme. Així que, felicitar-les per tot el que han aconseguit aquests vint-i-cinc anys i un record molt especial a totes les persones que ja no hi són i han format part també d’aquesta història. 

Subscriu-te per seguir llegint