Que Figueres no passa pel seu millor moment és un fet evident i contrastable. Això es pot veure passejant pel carrer, parlant amb la gent, anant a comprar, o llegint les opinions a les xarxes socials.

No podem obviar la realitat i encara menys negar que tenim un problema, i ho dic en plural, tenim, perquè arribats a aquest punt, revertir la situació ja no pot fer-ho únicament el govern municipal.

El maig del 2019 Figueres necessitava urgentment un govern fort i estabilitat política per afrontar els reptes i les assignatures pendents de la ciutat. Ara, després de gairebé 2 anys, amb la pandèmia, i la crisi social i econòmica sense precedents que ens toca i ens tocarà de ple, Figueres es troba en una situació doblement greu, i si no ens conjurem tots per remar junts en la mateixa direcció, d'aquí a poc temps ens haurem de lamentar d'haver fet tard a tot.

Com a regidor i, especialment, com a exalcalde de la ciutat, em fa mal viure i veure les crítiques, el malestar, la decepció i la indignació de molts figuerencs que acaben renegant de la seva ciutat, i no ens ho podem permetre. No podem permetre que aquest clima advers s'instal·li i predomini el dia a dia. Ara toca reactivar Figueres tots junts, ajudar-nos els uns als altres, i treballar per salvar el motor econòmic de la ciutat, el comerç, la restauració, el turisme, la cultura i les petites empreses.

Ara, més que mai, no podem renunciar a Figueres.