Dimarts 11 d'agost, el dia es desperta amb una molt bona noticia: a Figueres -malgrat tot- podrem gaudir de les Nits de l'Acústica. Me n'alegro moltíssim, la cultura és una de les grans damnificades d'aquesta pandèmia, i la música en viu també. Celebro que els organitzadors de l'Acústica hagin canviat el format del festival per readaptar-se a la nova normalitat. No haurà estat fàcil, i de ben segur que comportarà molts esforços addicionals importants. No tinc cap dubte que l'excel·lent equip del festival vetllarà pel compliment de totes les normes de seguretat que calgui establir. El concepte de #CulturaSegura ha de permetre realitzar activitats musicals, teatrals i actes culturals, sempre amb seguretat i l'adopció de totes les mesures adients als temps actuals.

Les Nits de l'Acústica consistiran en tres dies: 27, 28 i 29 d'agost, amb cinc actuacions musicals cada dia, repartides en tres escenaris: teatre El Jardí, claustre de l'institut Ramón Muntaner i parc de les Aigües. Activitats amb seient reservat, i de pagament, a preus populars, entre 6 i 25 euros l'entrada, i amb aforaments limitats. La venda d'entrades per Internet a www.festivalacustica.cat. A hores d'ara ja hi ha concerts amb totes les entrades venudes.

La polèmica a les xarxes socials, després de l'anunci del festival, no s'ha fet esperar, i els fils a Facebook farcits de comentaris de tot tipus tampoc. Existeix des de fa temps un negativisme creixent al món de les xarxes socials, hi ha gent que sembla estar emprenyada permanentment i trolls que es dediquen a criticar-ho tot, destructivament (les crítiques constructives sempre són ben rebudes). Així, hi havia els defensors del festival i els que atacaven el fet d'haver decidit fer-ho en la situació actual, invocant que les set plagues d'Egipte caurien sobre nosaltres per aquesta decisió. La meva opinió personal és que la vida ha de continuar, amb precaució, seguretat i seny. Clar que no podem actuar com fa un any enrere, per això el festival canvia totalment el format. Clar que s'han d'adoptar totes les precaucions i consells de seguretat que donen les autoritats. I també clar que hem de poder gaudir de la cultura a casa nostra, tal com es pot gaudir d'altres festivals per tot Catalunya.

Per a Figueres, l'Acústica s'ha convertit en un dels esdeveniments més esperats de l'any. Per tant, els figuerencs i figuerenques hem d'estar molt contents que aquest 2020 -malgrat tot- també el puguem celebrar. Enhorabona a l'equip de l'Acústica per reconvertir el festival complint totes les mesures que cal en aquests temps de pandèmia.

Ens veiem a l'Acústica 2020!