Segueix-nos a les xarxes socials:

Llers

El Canal 33 recorda quan Llers "va esclatar en mil bocins" fa 84 anys

La televisió pública l'emet aquest divendres dia 10, a les 23 hores

This browser does not support the video element.

Un documental rememora l'explosió del 1939 a Llers que va fer esclatar el poble «en mil bocins»Gerard Vilà / ACN

Després d'un any de la seva estrena, el documental Llers, el poble que va esclatar en mil bocins s'emetrà al Canal 33 aquest divendres 10 de febrer, a les 23 hores.

El film, impulsat per l'Ajuntament de Llers i amb el suport del Memorial Democràtic, rememora l'explosió d'un magatzem de dinamita al municipi de Llers el febrer de 1939 durant la Guerra Civil i que va deixar dues terceres parts del poble en runes, ara fa 84 anys.

Cartell de la projecció.

La brutal explosió, les cicatrius de la qual encara avui són visibles a Llers, va tenir dramàtiques conseqüències, provocant la mort d’una desena de persones, la destrucció completa de 160 edificis i destrosses parcials a més de 200, en un poble que en aquella època tenia un miler d’habitants.

El documental, d'una mitja hora de duració, es va estrenar fa un any a la sala del Centre Recreatiu de Llers.

La realització del documental ha anat a càrrec de la productora garrotxina Zeba que també ha estat l’encarregada de dur a terme el rodatge de tretze entrevistes a veïns i veïnes del poble de Llers nascuts abans o durant l’any 1939. Aquestes entrevistes, conduïdes per la periodista llersenca Sònia Pau, s'integraran també al Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic, l’arxiu d’història oral i online més gran d’Europa.

Llers, el poble que va esclatar en 1000 bocinsAjuntament de Llers

Prem per veure més contingut per a tu