Llers

El Canal 33 recorda quan Llers "va esclatar en mil bocins" fa 84 anys

La televisió pública l'emet aquest divendres dia 10, a les 23 hores

Emporda.info

Després d'un any de la seva estrena, el documental Llers, el poble que va esclatar en mil bocins s'emetrà al Canal 33 aquest divendres 10 de febrer, a les 23 hores.

El film, impulsat per l'Ajuntament de Llers i amb el suport del Memorial Democràtic, rememora l'explosió d'un magatzem de dinamita al municipi de Llers el febrer de 1939 durant la Guerra Civil i que va deixar dues terceres parts del poble en runes, ara fa 84 anys.

La brutal explosió, les cicatrius de la qual encara avui són visibles a Llers, va tenir dramàtiques conseqüències, provocant la mort d’una desena de persones, la destrucció completa de 160 edificis i destrosses parcials a més de 200, en un poble que en aquella època tenia un miler d’habitants.

El documental, d'una mitja hora de duració, es va estrenar fa un any a la sala del Centre Recreatiu de Llers.

La realització del documental ha anat a càrrec de la productora garrotxina Zeba que també ha estat l’encarregada de dur a terme el rodatge de tretze entrevistes a veïns i veïnes del poble de Llers nascuts abans o durant l’any 1939. Aquestes entrevistes, conduïdes per la periodista llersenca Sònia Pau, s'integraran també al Banc Audiovisual de Testimonis del Memorial Democràtic, l’arxiu d’història oral i online més gran d’Europa.