Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres alternatives

El Consell d’Administració de RTVE, reunit a la recerca d’una solució després de la dimissió de Tornero

Sobre la taula, diverses solucions per dotar d’una nova direcció l’ens públic

El Consell d’Administració de RTVE, reunit a la recerca d’una solució després de la dimissió de Tornero

El Consell d’Administració de RTVE, que tenia previst aquesta tarda una convocatòria ordinària, finalment està tractant de forma extraordinària l’anunciada dimissió de José Manuel Pérez Tornero com a president de la Corporació per buscar una solució al més aviat possible a la direcció de l’ens públic.

Fonts del Consell han precisat que la reunió estava prevista a les quatre de la tarda, però que finalment s’ha iniciat a les cinc i que sobre la taula hi ha diverses solucions, algunes de les quals en recorden d’altres adoptades en dimissions d’anteriors presidents, com la d’Alberto Oliart i Leopoldo González-Echenique.

Entre aquestes solucions hi podria haver la d’una presidència rotatòria que es constituís d’entre els vocals del Consell d’Administració, o d’una única interina que encapçalés la periodista i consellera proposada pel PSOE Elena Sánchez Caballero, la carrera professional de la qual s’ha desenvolupat fonamentalment a TVE.

També s’estudia una altra possible sortida, segons les mateixes fonts, però per la seva complexitat pren menys pes: que es nomeni com a administrador únic José Pablo López, l’actual director de Continguts Generals de la Corporació, com a administrador únic, tot i que aquesta designació la veuen ‘complicada’.

López, llicenciat en Periodisme i en Dret, compta amb més de quinze anys d’experiència en la direcció de diferents cadenes de televisió, des de RTVM fins a La Sexta. 

Prem per veure més contingut per a tu