Les actrius Eva Longoria i Carmen Maura són les protagonistes d'una nova sèrie que es rodarà a l'Empordà: Land of women, sota la direcció de Carlos Sedes. Tal com ha avançat el diari La Vanguardia, es tracta d'una adaptació amb sis capítols de la novel·la La tierra de las mujeres, de l'escriptora i periodista catalana Sandra Barneda, produïda per Bambú Studios i que s'emetrà a Apple TV+.

L'actriu novaiorquesa Eva Longoria va anunciar fa unes setmanes que traslladarà la seva residència familiar a Figueres per poder fer el rodatge d'aquesta sèrie. Ara es coneixen els detalls d'aquesta producció. Longoria, a més de donar vida a la protagonista de la història (Gala), és productora executiva de la sèrie.

Adaptada per Ramón Campos i Gema R. Neira, La terra de la dones (Land of women) explica la història de Gala (Longoria), una novaiorquesa obligada a fugir de la seva llar després de la mort del seu marit, implicant a més la família en irregularitats financeres. Al costat d'ella, en el viatge, estan la seva anciana mare Julia (Maura) i la seva filla en edat universitària.

Les tres dones escapen dels criminals amb els quals el seu espòs mort està en deute, mudant-se a la mateixa encantadora ciutat vinícola en el nord d'Espanya de la qual la mare de Gala va fugir fa 50 anys, a la qual va jurar no tornar mai. Començar de nou amb noves identitats resulta complicat mentre es viu en un petit poble on els secrets tendeixen a desentranyar-se amb bastant facilitat.

La terra de la dones, composta per sis capítols que es gravarà en anglès i castellà, estarà dirigida per Carlos Sedes (Now & Then, Fariña). Ramon Campos també exercirà la producció executiva al costat de Teresa Fernández-Valdés, Ben Spector i Eva Longoria a través de la seva productora UnbeliEVAble Entertainment.

La terra de la dones és el segon llibre de la trajectòria literària de Sandra Barneda, que va iniciar en 2013 amb la publicació de Riure al vent. La periodista també va aconseguir el títol de finalista del Premi Planeta 2020 amb Un oceà per a arribar a tu, nom de la seva sisena novel·la.

“És un somni haver inspirat a Apple TV i a Bambú per a aquest fantàstic projecte. Encara més emocionada per Eva Longoria en el paper de Gala i Carmen Maura com Julia”, va afirmar Barneda en Twitter després que el portal The Hollywood Reporter avancés la notícia hores abans de l'anunci oficial d'Apple TV+.