L'últim capítol de Juego de Tronos, titulat The door (la porta en català) ha deixat en els espectadors un agre gust de boca. En ell, els seguidors de la ficció creada per George R.R. Martin han assistit a la (poc merescuda) mort d'alguns estimats personatges de Ponent. I és que, les coses cada vegada pinten pitjor per als del nord.

(Avís: Aquesta notícia conté spoilers)

Sis cadells de llop huargo, un per cada nen Stark, incloent al bastard Jon Snow. Cada un d'ells company fidel d'Arya, Sansa, Bran, Rickon, Robb i Jon. No obstant això, al llarg de les fins ara 6 temporades que porta Juego de Tronos en emissió, l'infaust destí dels cadells ha portat fins a un punt en què només dos d'ells segueixen amb vida.

El llop huargo és l'estendard de la casa Stark, i com a tal, la personalitat de cada un d'ells s'ha mantingut acord al caràcter del seu amo. Tots ells nomenats de manera molt encertada i significativa, a continuació fem un repàs dels huargos de la casa Stark. Descansin en pau, fidels acompanyants.

Dama - Sansa Stark

Sansa només volia ser una dona noble, elegant, educada en els ideals cavallerescos més tradicionals. Per això va decidir nomenar el seu llop Dama, de la qual abans de la seva mort es va dir que era "la més bonica, la més suau i la més fidel" de tota la ventrada.

Malauradament aquests atributs no són sinònim de supervivència en els Set Regnes. I Dama, que mai va atacar a ningú, va ser destruïda en cos i esperit pels Lannister com a pagament pels pecats d'uns altres. Igual que Sansa va haver de pagar amb escreix les enemistats del seu pare i el seu germà amb Jeoffrey Baratheon.

Vent Gris - Robb Stark

Després de la mort de Ned Stark a les mans de Jeoffrey, l'exèrcit del nord va avançar ràpidament cap a la corona capitanejats per Robb. Potser per això el seu fidel huargo va rebre el nom de Vent Gris, ja que "era capaç de córrer tan ràpid com el vent".

La força de Robb com a comandant es va convertir en sinònim del comportament del seu llop, que es va tornar amenaçador, agressiu i un gran en el combat. Per això durant les Noces Vermelles es va tenir molt en compte de no ajuntar a tots dos. Almenys no fins a la seva mort, quan el cap de Vent Gris es va utilitzar com burla al 'Rei al Nord'.

Pelut - Rickon Stark

El més jove de la família Stark, Rickon, va nomenar al seu cadell Pelut, que es va revelar com el més salvatge i menys educat de tota la ventrada. Durant molt de temps, tant Rickon com Pelut van estar desapareguts de la sèrie de Juego de Tronos ...

Fins que són atrapats i conduïts fins Ramsay Bolton com a mostra de confiança per part del líder de la casa Karstark. Per demostrar que realment es tracta d'Rickon, es va lliurar el cap de Pelut, encara que alguns fans segueixen sense creure que l'huargo estigui realment mort.

Estiu - Bran Stark

No va ser fins que Bran va sortir del seu llarg coma que Estiu va rebre el seu nom. L'optimista fill de Ned Stark, conegut com "el dolç nen de l'estiu" va decidir anomenar així a la seva mascota per convertir-lo en un símbol de l'esperança.

Per desgràcia, com en la pròpia naturalesa, l'hivern sempre destrueix l'estiu. I encara que de manera heroica, Estiu no ha sobreviscut a l'últim atac dels Caminants Blancs. Al final, el fidel cadell convertit en poderós llop va sacrificar la seva vida per allò que li va donar el seu nom: tornar l'esperança a Bran Stark.

Fantasma - Jon Snow

De tots els cadells que van ser trobats pels Stark, Fantasma era l'únic amb el pelatge completament blanc. Clarament diferenciat dels seus germans, el cadell es va convertir en el fidel acompanyant del bastard Jon Snow, que va decidir dir-lo Fantasma en al·lusió a la seva total fidelitat.

Fantasma és l'únic huargo que no s'ha separat del seu amo durant tota la sèrie, mantenint-se al costat de Jon fins i tot després de la seva mort (i posterior resurrecció). De moment és un dels dos únics llops que encara segueix amb vida, i el dia que Jon Snow cavalqui a la batalla, segur que Fantasma estarà al seu costat.

Nymeria - Arya Stark

L'últim dels sis cadells de la ventrada, pertanyent a la rebel Arya, va rebre el nom de Nymeria, una de les guerreres més independents de Rhoyne. Segons explica la llegenda, Nymeria tenia més de 10.000 vaixells al seu nom, amb els que va guiar al seu poble (la gran majoria dones) pel Mar Estret fins a la seva nova llar, establert en Dorne.

Nymeria és el segon llop huargo que encara segueix amb vida, o això se suposa, ja que es va separar d'Arya quan aquesta va escapar dels Lannister. En els llibres, Nymeria s'ha convertit en un ferotge assassí (igual que Arya en el Temple dels Mil Rostres) i ha format la seva pròpia rajada de llops que campen al seu aire pels boscos. Arribarà algun dia el ramat a la sèrie d'HBO? Es reunirà Arya amb el seu fidel Nymeria en algun moment? Només el temps dirà.