Aquest dijous, a les 23.20, l'espai del 33 'El documental' estrena 'L'hort de les cases', un treball de Lala Gomà que durant un any, fa el seguiment de diverses persones amb risc d'exclusió social que participen en un projecte social i ecològic que té com a eix central el conreu d'un hort.

El títol del film fa referència al projecte, L'hort de les cases, un hort de 500 metres quadrats ubicats a Barcelona, a l'avinguda de Vallcarca 120-124, cedit per l'Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia i gestionat per Centre Obert Heura i Llar de Pau des del febrer del 2013. L'objectiu de l'hort és doble: el terapèutic, d'una banda, i de l'altra, el de formació per a persones en risc d'exclusió social en l'àmbit de l'horticultura ecològica.

El film segueix la trajectòria vital de diversos personatges al llarg d'un any, des de la primavera del 2013 a la del 2014. El Rafa, la Pilar i la Montse lluiten en el seu dia a dia per deixar enrere l'addicció a les drogues o l'alcohol i encarar de nou la seva vida. L'hort els dóna l'oportunitat d'aprendre a feinejar la terra. Tots la valoren com una activitat positiva dins les seves vides.

L'hivern del 2013 arriba un nou company a l'hort, en Lama. Quan va marxar del Senegal pensava que a Europa les coses li anirien millor. Però no ha estat així, i està buscant feina. El relat del seu viatge en patera fins a Tenerife és esfereïdor. Hi va perdre un amic i només de recordar-ho se li trenca la veu.

'L'hort de les cases' retrata la situació social i personal d'aquestes persones en el seu trànsit cap a una segona oportunitat. En el seu camí s'hauran d'enfrontar a reptes que no s'imaginen i que desafiaran l'enteresa del seu esperit.