DdeG, Barcelona.

Del dilluns al diumenge que ve se celebra La Setmana de TV3, un esdeveniment ja tradicional de la cadena que en aquesta edició, amb el suport del Departa-ment de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, es dedicarà a la promoció de la lectura. L'eslògan d'enguany és"Llegir ens fa més vius".

Amb la participació de la majoria de programes de TV3, el K3, el 33 i el 3/24, i del web de TVC, aquests set dies es convertiran en un gran aparador on la lectura i els lectors són els autèntics protagonistes. A banda dels programes que inclouran en els seus continguts temes relacionats amb la lectura, hi haurà tres especials: Cac?adors de paraules. Especial lectura-en clau d'humor mostra de quina manera el fet de llegir ens acompanya durant tota la vida-, Especial Bocamoll -els participants, de sisè de Primària, demostren els seus coneixements en diferents àmbits relacionats amb el món de la lectura- i Efectes lectors -cinc peces breus dramatitzades, cinc històries quotidianes que tenen relació amb el fet de llegir i que, amb un toc d'humor, mostren els efectes positius que aporta la lectura.

La Setmana de TV3 és una iniciativa que va néixer el 2001 amb la finalitat de sensibilitzar els telespectadors sobre un tema social d'ampli abast. En les edicions anteriors s'ha tractat la problemàtica de la gent gran, el trànsit, l'Àfrica, la violència de gènere, els mestres, l'alimentació i el canvi climàtic.

"Llegir ens fa més vius"

La campanya de sensibilització per fomentar l'hàbit de la lectura té presència als mitjans de comunicació a través d'un espot televisiu, de falques de ràdio, d'anuncis en premsa i de banderoles a les principals ciutats de Catalunya. La campanya va comenc?ar edilluns passat i s'acaba l'1 de juny.