La Ruta de les Tapes de Roses se celebrarà aquest 2021 entre el 17 i el 26 de setembre, amb un total de 60 bars i restaurants de Roses adherits. L’esperada campanya, que va haver-se de suspendre en la seva edició 2020 i postposada enguany, arribarà finalment a la seva celebració per oferir un circuit gastronòmic que permet degustar les tapes i especialitats dels restauradors rosincs, a un preu de 3 € (tapa + copa de vi).

Aquesta és la cinquena edició de la Ruta, una acció promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses que permet donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà, i que cada any aplega un gran nombre de participants. Enguany, per a la seva celebració, els establiments aplicaran les mesures sanitàries de prevenció amb motiu de la pandèmia que es trobin vigents en el període de realització de la campanya.

Una app per no perdre’s res de la Ruta

La Ruta de les Tapes incorpora aquest 2021 una important novetat: una aplicació mòbil que permetrà, de manera senzilla, ràpida i còmoda, disposar de tota la informació necessària per gaudir al màxim de la campanya: llistat d’establiments, ubicació, horaris, fotografies de cada tapa, etc.

L’app comptarà a més de geolocalització per visionar en pantalla els establiments que es troben propers a la ubicació del client, la distància amb un bar o restaurant concret i com arribar-hi, o si l’establiment que interessa està obert o tancat.

Complementàriament, l’Ajuntament editarà una petita guia amb el llistat de restaurants en format paper.

Premis a la millor tapa i al públic assistent

Com en edicions anteriors, el públic assistent comptarà amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell en el moment de servir la tapa. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita, podrà dipositar-la a les urnes instal·lades als bars i restaurants i optar a un sorteig. També es podrà fer la votació a través de l’App. El premi és un "passaport" que permetrà degustar totes les tapes de la Ruta de 2022.