L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitzarà entre el 25 de març i el 3 d’abril una nova edició de la Ruta de la Tapes, que enguany torna a les seves dates de realització habituals després que l'any passat tingués lloc al setembre a causa de la pandèmia. Els bars i restaurants interessats a participar ja poden inscriure’s fins al proper 11 de febrer a través del formulari que trobaran a la web sempreroses.cat.

La Ruta de les Tapes torna a oferir als restauradors de la població l’oportunitat de donar a conèixer els seus establiments i oferta culinària, alhora que exposa i promociona la riquesa gastronòmica del municipi i la producció enològica de la DO Empordà. Durant els 10 dies que dura la campanya, vilatans i visitants poden gaudir d’un interessant circuit gastronòmic, tot degustant les tapes i especialitats que ofereixen els restauradors, acompanyades amb una copa de vi de la DO.

Des de la seva primera edició, l’any 2016, fins a la irrupció de la pandèmia, el nombre d’establiments adherits a la campanya no ha deixat de créixer, passant dels 25 establiments inicials als 83 de l’edició de 2019, que assolí també un rècord de participació amb 193.000 tapes servides. La crisi sanitària va impedir celebrar la Ruta de l’any 2020, mentre que l’any passat aquesta es va haver d’ajustar a les necessitats de la pandèmia, celebrant-se finalment el mes de setembre amb un total de 60 establiments participants. Enguany la Ruta retorna a les seves dates de celebració habituals, coincidint amb l’inici de la primavera.

S’informa als restauradors que, com a novetat, durant la present edició la beguda s'haurà de servir en gots de 23cl (model zurito) per tal d'unificar la imatge i la quantitat servida a tots els establiments. L'Ajuntament proporcionarà els gots a un preu públic i subvencionat.

Per inscriure's a la campanya els interessats poder fer-ho a través del web de l'Ajuntament o bé presencialment a les oficines de l’Àrea de Promoció Econòmica (carrer Madrid, número 1), en horari de 9 a 14 hores.