L'Escola d'Hostaleria de Bilbao ha acollit la primera semifinal de la Zona Nord de GMchefAlimenta tu Talento 2019”. El concurs de tapes és organitzat per Gros Mercat, empresa amb seu central a Vilamalla, i està dirigit a estudiants de primer any d'Hostaleria i Cuina. Aquesta semifinal ha proclamat vencedora a Carla Peyrón del CIFP La Flora de Burgos, amb la tapa “Niñoyaki de formatge i tòfona, bolets, blat de moro fumat i cruixent d'avellana” amb ingredients autòctons de la regió.

La guanyadora, que ha rebut el premi de la mà de Yolanda Díez, regidora de Salut i Consum de l’Ajuntament de Bilbao, ha “agraït l'oportunitat a GMchef de transformar la seva passió en la seva professió i ha destacat l'enorme esforç que dedica GMchef per a descobrir futurs talents en aquestes 4 edicions del concurs.”

Carla Peyrón, catalana procedent de Sant Cugat del Vallès i establerta a Burgos, és membre de la selecció Espanyola de Cuina, professora de cuina en els campaments del programa de Televisió Espanyola Masterchef, i compta amb un llarg historial de premis com el Campionat Nacional de Tòfona Negra de Soria 2019, la Copa Culinària de les Amèriques 2017, Medalla de plata de la cuina Mediterrània en Rimini ( Itàlia ) 2018 i finalista de la millor pasta de té artesana a Barcelona 2018 entre altres.

El jurat presidit pel xef Erlantz Gorostiza -Amb 2 Estrelles Michelin al Restaurante MB- acompanyat dels xefs Iván Abril -Restaurant Kimtxu Taverna basc-asiàtica-, Leire Flores -Restaurante Vinya de l'Eixample-, la periodista Laura Curt -Directora de la Revista Vins i Restaurants- i Magdalena Mas -Finalista de la zona nord del concurs GMchef 2018-, han destacat l'originalitat, la qualitat dels ingredients i el talent desenvolupat per tots els participants. La tècnica culinària juntament amb l'originalitat de la presentació, ha determinat que Carla Peyrón sigui la primera finalista de GMchef 2019.

Sobre GMchef

GMchef és un concurs gastronòmic organitzat per Gros Mercat que compta amb la col·laboració d'Unilever, Hellmann's i Renfe. El seu objectiu és fomentar el talent i la creativitat en la gastronomia, formar a futurs Xef i reconèixer als 3 primers classificats amb un stage en els principals restaurants d'Estrella Michelin del país, i en aquesta 4ª edició ha comptat amb la participació de més de 1.000 alumnes procedents de 159 escoles de tot el territori nacional. Després de les primeres fases del concurs, 30 alumnes de 27 escoles de tota Espanya competiran en 6 semifinals regionals per a arribar a la Gran Final, que se celebrarà a Madrid el pròxim 12 de Novembre, on un jurat amb més de 10 Estrelles Michelin seleccionarà al gran guanyador de GMchef 2019.

Així seran les semifinals

1 d’octubre - Madrid - IES Hotel Escuela de la Comunidad de Madrid

8 d’octubre - Barcelona - Escola Hostelería Hospitalet

14 d’octubre - Sevilla - IES Heliópolis

21 d’octubre - Valencia - CIPFP Cheste

28 d’octubre - Gran Canaria - Hotel Escuela de Santa Brígida

La Gran Final de GMchef se celebrarà el proper 12 de novembre a Madrid, on els 6 finalistes (guanaydors de les semifinals regionals) intentaran sorprendre a un jurat presidit pel xef Martín Berasategui acompanyat del Xef Erlantz Gorostiza i destacats xef Estrella Michelin, a més d’un reconegut periodista gastronòmic.

Sobre Gros Mercat - GM Food Iberica

Gros Mercat, orientada en exclusiva a la venda per a professionals independents de l'hostaleria i la restauració, és l'àrea de cash&carry i una de les línies de negoci de General Markets Food Iberica, una companyia internacional que forma part de la multinacional xinesa Bright Food i que és líder en el sector de la distribució alimentària a Espanya amb una facturació de més de 1.100 milions d'euros. Gros Mercat compta avui dia amb 73 centres a Espanya, repartits en 12 comunitats autònomes i amb més de 2.500 empleats.

GMchef, creat en 2016, és el concurs de tapes per a estudiants de primer curs d'escoles d'hostaleria i cuina en el territori nacional. En l'anterior edició de 2018 es van inscriure més de 80 Escoles i 630 participants. En l'edició de GMchef Alimenta tu Talento 2019 han participat 159 escoles i més de 1.000 alumnes.