El restaurant Eleven Madison Park de Nova York s'ha erigit com a millor restaurant del món, segons la revista 'Restaurant', que escull els 50 establiments gastronòmics més selectes del planeta. El Celler de Can Roca de Girona ha reculat una posició i se situa en tercer lloc. L'establiment liderat pels tres germans Roca ha coronat la llista els anys 2013 i 2015. De fet, des del 2009 no ha baixat del cinquè lloc. El pòdium el completa l'Osteria Francescana de Modena, que l'any passat coronava la llista. Els premis s'han donat a conèixer durant la gala que organitza la revista britànica i que, enguany, s'ha fet per primer cop a Melbourne (Austràlia). El restaurant Disfrutar de Barcelona també ha rebut el premi a la millor nova entrada, ocupant el número 55. Un total de 1.040 experts de tot el món configuren el veredicte, que es manté escrupolosament en secret fins al moment de la gala. Com en altres ocasions, l'establiment gironí ha rebut un premi especial en el decurs de la gala, en aquesta ocasió, el de millor servei de sala. Anteriorment, ha rebut la distinció del millor pastisser i el de millor xef.

El Celler de Can Roca de Girona és, segons els jutges de la revista 'Restaurant', el tercer millor restaurant del món. Enguany, la llista la corona per primera vegada l'establiment nord-americà Eleven Madison Park de Nova York i l'Osteria Francescana de Massimo Bottura, a Mòdena, passa del primer al segon lloc.

De fet, respecte el 2016 hi ha hagut un intercanvi de posicions entre els primers tres restaurants. Ara fa un any, el millor fou el restaurant de Mòdena, el segon lloc el va ocupar el Celler de Can Roca i el tercer l'Eleven Madison Park.

El restaurant dels germans Roca no havia ocupat mai la tercera posició. Des del 2009, l'establiment està dins dels cinc primers llocs i, des del 2011 havia alternat la primera i la segona posició.

Més representació catalana

La llista també té més representació catalana. Per una banda, el Tickets d'Albert Adrià ocupa el número 25 i el Disfrutar de Barcelona (liderat pels tres últims caps de cuina d'El Bulli de Ferran Adrià) han rebut el premi a la millor entrada a la llista, entrant-hi en la posició 55. El xef Eduard Xatruch ha recollit el premi durant la gala celebrada a Melbourne.

En el 'top 10' també hi ha dos restaurants bascs que han rebut el reconeixement dels experts de la revista. El restaurant d'Andoni Luis Aduriz, el Mugaritz (San Sebastià) ha passat del número 7 al número 9 i Asador Etxebarri, a Atxondo (Biscaia) ha escalat de la posició 10 fins al número 6.

Premi a la millor sala

El restaurant gironí també s'ha emportat un dels premis especials de la gala. El jurat l'ha reconegut com la sala que dona el millor servei a nivell mundial. El Celler de Can Roca ja havia aconseguit dos guardons destacats: el 2014, a Londres, Jordi Roca va rebre el premi a millor pastisser del món i el 2016, a la gala de Nova York, va ser escollit millor xef del món pels seus propis companys cuiners. Sempre que ha aconseguit algun d'aquests premis especials no ha aconseguit arribar al número 1.