La Cuina del Vent, el col.lectiu gastronòmic de l´Associació d´Hostaleria de l´Alt Empordà, ha rebut un important reconeixement a la seva tasca en el camí de l´excel.lència en la gastronomia i en la defensa i promoció dels productes de l´empordà. Ha estat guardonada, juntament amb el restaurant Aanaar de Finlàndia, amb el premi FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic. Aquest guardó el concedeix la World Food Travel Association (WFTA), fundada al 2003 i amb seu a Oregón ( EUA), considerada la principal autoritat del món en turisme gastronòmic . És la primera vegada que s´atorguen aquests premis als quals s´hi han presentat un total de 19 països i que omplen un buit de reconeixement en la indústria turística relacionada amb els aliments i les begudes, un sector en ràpid creixement.

El jurat , format per experts en turisme gastronòmic d´arreu del món, ha valorat "l´experiència gastronòmica única" que ofereixen la dotzena de restaurants adherits a La Cuina del Vent.

Els premis Food Trekking es divideixen en cinc categories que reconeixen l´excel.lència de l´experiència del visitant en gastronomia, operadors turístics, enoturisme, cervesa i destinació en general.

"El guardo reconeix la tasca que fa el nostre col.lectiu en defensa de la terra i dels petits productors i de promoció dels productes de l´empordà i ens anima a continuar en el camí de l´excel.lència gastronòmica", ha destacat el president de La Cuina del Vent, Salvador Jordà. "És un guardó que ens fa molta il.lusió perquè, a més, coincideix amb l´any en que Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia", ha afegit Jordà.

Pel gerent de l´Associació d´Hostaleria de l´Alt Empordà i de La Cuina del Vent, Carles Tubert, "aquest premi també és un reconeixement a la feina que fan els col.lectius gastrònics en general i a la gastronomia catalana".

La Cuina del Vent. Grup gastronòmic format per professionals de diferents branques de l´hostaleria que tenen com a objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta i volen compartir i exportar arreu l´Alt Empordà. Els membres de la Cuina del Vent 2016 són: El Restaurant-Hotel Duran, el Restaurant Can Jeroni i el Restaurant Antaviana de Figueres; el Restaurant-Hotel Empòrium, de Castelló d´Empúries; el Restaurant-Hotel La Quadra, de Maçanet de Cabrenys; el Restaurant-Hotel El Molí, de Pont de Molins; el Restaurant-Hotel La Fornal dels Ferrers, de Terrades; el Restaurant Cuina d´en Norat-Hotel Terraza i el Restaurant Hotel Montecarlo, de Roses; el Restaurant Els Pescadors, de Llançà; i el Restaurant L´Olivera de l´Hotel Peralada Wine Spa&Golf, de Peralada,