El règim diari d'una persona ha de ser prou ric i variat com perquè l'organisme rebi totes les substàncies nutritives bàsiques que es troben en els aliments.

Per això, la dieta basada en les verdures, els llegums, les patates, la pasta, el pa i les fruites és la que més s'acosta al prototip de menjar sa, per la qual cosa seria un greu error abandonar-la.

Pebrots farcits amb ou i tomàquet

Encara que per a moltes persones els pebrots poden resultar indigestos, aporten quantitats molt interessants de vitamina A, molt necessària per a la correcta visió o la síntesi de proteïnes. Una infusió a base de carxofera, fumària i boldo millorarà la digestibilitat del plat.

Així es prepara: 198 kcal

En una paella amb un raig d'oli es fregeix la ceba picada molt fina, quan estigui picada, s'afegeix la pastanaga pelada i tallada a rodanxes, un tomàquet pelat i trossejat i una dent d'all picat en el morter amb una branca de julivert i un rajolí de vi blanc, després, s'assaona amb sal i es deixa coure a foc lent fins que les verdures estiguin molt tendres, aleshores, es passa pel passapurés i es reserva calenta.

Els pebrots es tallen per la tija, es buiden bé i es rosteixen, després, se'ls treu la pell i es reserven.

En una paella amb una cullerada d'oli es fregeixen dos tomàquets, pelats i picats menuts, quan estiguin ben passats, s'afegeixen els ous batuts i es prepara un regirat amb el qual s'emplenen els pebrots, que es col · loquen en una safata i es reguen amb la salsa reservada, s'empolvoren amb pa ratllat i s'hornean a temperatura alta durant cinc minuts.

Poden servir-guarnits amb arròs blanc.

Ingredients per a 4 persones

4 pebrots, 5 ous, 3 tomàquets, 1 ceba, 1 pastanaga, 1 gra d'all, 1 branca de julivert, pa ratllat, vi blanc, oli d'oliva, sal.