L'arròs és un cereal que presenta nombroses varietats, que poden agrupar en tres tipus fonamentals segons sigui el gra: rodó, semillarg o llarg. El de més tradició a la nostra cuina és el primer, però, l'arròs de gra llarg comença a usar-se amb major freqüència en l'actualitat, potser per la facilitat amb que queda solt.

Així es prepara:

Es posa l'arròs en un recipient, s'aboca sobre ell aigua bullint salada i se li agrega una cullerada d'oli. Es cuina al forn microones, al 100% de potència, durant 12 minuts, i es deixa reposar de manera que quedi ben sec. Es passa a un motlle de corona i es reserva.

A part, es posa una mica d'oli amb el pi - ment i la ceba-picada molt menuda-, i es cuina al microones durant set minuts al 100% de potència, procurant remenar alguna vegada durant aquest temps. S'agrega llavors el tomàquet, les albergínies i el carbassó i es remou per barrejar-ho bé. Se segueix cuinant, sense variar la potència, altres 20 minuts. Durant aquest temps es remourà a mínim tres vegades i es rectificarà de sal.

Finalment, es desemmotlla l'arròs al recipient en què es va servir, es col · loca la samfaina enmig de la corona d'arròs i se serveix immediatament perquè no es refredi.

Ingredients per a 5 persones

1,5 tasses d'arròs, 1 pebrot verd, 2 albergínies pelades i trossejades, 1 ceba, 1 carbassó trossejat, 200 g de tomàquet triturat, oli, sal.

El truc: Congelar l'arròs

Si volem cuinar l'arròs per congelar, hem de deixar una mica cru. D'aquesta manera, quan es descongeli es courà uns minuts més. Si no es fa així, quedaria molt ressec.