Gebre és un grup de pop de guitarres cantat en ebrenc. La banda neix el 2017 quan l'Aleix Ferrús i l'Adrià Gonzàlez (L'Ana és un Koala, Samitier) decideixen formar la banda amb en Dani Cervera i posteriorment en Llorenç Orriols a la bateria (Mareta Bufona).

Les cançons de Gebre estan carregades de guitarres enèrgiques i tornades lluminoses que sonen a clàssics anglosaxons dels 90 com Weezer, Teenage Fanclub o The Lemonheads i a bandes nostrades, com Els Pets o Senior i el Cor Brutal.

Els directes de la banda oscil·len entre el pop i el rock. Són una combinació de força i electricitat de guitarres amb harmonia vocal.

Recentment han publicat el seu primer disc Riu amunt (Indian Runners, 2021), que ve precedit per l'EP Marçà-Falset (Indian Runners i Bones festes, 2019).

Riu Amunt és un disc d'onze cançons on trobem, per una banda, melodies que reivindiquen el so pop-rock alternatiu anglosaxó dels 90 i, per altra banda, guitarres contundents i lluminoses combinades amb unes harmonies cristal·lines típiques del pop naïf i desacomplexat dels anys 60.

Tot plegat ho acaba de lligar la veu d'Aleix Ferrús, natural de Flix (Ribera d'Ebre). Canta en l'accent de les Terres de l'Ebre temes enganxosos amb un rerefons melancòlic i mirada crítica sobre la societat actual.

Riu Amunt parla de la resistència als problemes i dificultats de la vida moderna i descriu a aquelles persones que es resisteixen a deixar-se endur pel corrent del riu.

El segon senzill 'Dos quarts de sis' va ser seleccionat cançó de la setmana a iCat fm durant el mes de maig.