Oci

Roses programa tres dies d’actes lúdics amb la Festa d’Abril

Aquest cap de setmana del 12 al 14 d'abril, el recinte de l’antic càmping Bahia serà l'escenari principal d'un cap de setmana amb música, dansa, missa rociera i tastets gastronòmics

Sílvia Ripoll i Josep Maria Martínez presentant la Festa d'Abril de Roses.

Sílvia Ripoll i Josep Maria Martínez presentant la Festa d'Abril de Roses. / Ajuntament de Roses

Empordà

Empordà

Aquest cap de setmana del 12 al 14 d'abril, el recinte de l'antic càmping Bahia acull la Festa d'Abril de Roses organitzada per l'Ajuntament de Roses amb la col·laboració de la Casa Cultural de Andalucía Alt Empordà. El programa ofereix activitats la tarda de divendres i dissabte i diumenge durant tot el dia, que aniran des d'actuacions de dansa a degustació de pernil, una flashmob de flamenc, missa rociera o tastet de gaspatxo.

La regidora de Festes, Sílvia Ripoll, i l'alcalde, Josep Maria Martínez, destaquen la rellevància d'una programació molt participativa. «És una festa -assenyala la regidora-, amb la qual volem donar la benvinguda a la primavera per gaudir durant tot un cap de setmana farcit d'activitats i concentrades en un únic espai. Cal destacar, a més, que tant l'entrada al recinte del càmping Bahía com les diferents activitats que s'hi realitzaran són gratuïtes".

Des de divendres vespre

La programació s'iniciarà a les 19.30 h de divendres 12 abril, amb l'alumbrao de l'entrada al recinte de la festa i la posada en marxa del servei de bar. A continuació, tindran lloc les actuacions de les escoles locals de dansa Gabriel Martín, Sara García i Casal del Pescador, una degustació de pernil amb un cortador de jamón que anirà acompanyada d'ambientació musical i, tancant la festa, un concert de Javier Ginés.

Dissabte el recinte obrirà les portes a les 12 del migdia, per oferir programació al llarg de tot el dia que inclourà danses de les escoles locals, una flashmob de flamenc i vermut musical al matí. A la tarda, a partir de les 16 h, serà el torn de les actuacions de les escoles de dansa Beat Dance Studio, escola Pilar Sánchez i Casa cultural de Andalucía de l'Alt Empordà. La nit finalitzarà amb un concert de Brian de la Rumba.

Diumenge, darrer dia de la Festa, tindrà lloc una missa rociera que comptarà amb la participació del Cor de la Casa Cultural de Andalucía. A continuació, s'oferirà un tast de gaspatxo i es donarà pas al servei de bar per dinar i música amb DJ per amenitzar la tarda.

La fi de festa tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses amb la representació de l'espectacle Yerma de Federico García Lorca, a càrrec del Jove Ballet Pilar Sáchez (preu entrada 12 €).

L'alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, convida a "tots els rosincs i rosinques a participar en els actes programats d'aquesta festa, que enguany adopta un nou format i que recupera la celebració dels actes a cel obert", una invitació que fa extensiva a tota la comarca.

Consulteu aquí el programa d'actes complet de la Festa d'Abril de Roses 2024

Consulteu aquí el programa d'actes complet de la Festa d'Abril de Roses 2024