La tradicional baixada de carros de Camallera anima la festa major d’estiu

Es fa dissabte i és un dels actes centrals del programa juntament amb el sopar popular i la presentació del llibre "D’aigua i de ferro"

Un dels carros que va fer la baixada l’any passat, a Camallera. | AJUNTAMENT DE CAMALLERA

Un dels carros que va fer la baixada l’any passat, a Camallera. | AJUNTAMENT DE CAMALLERA / REDACCIÓ. CAMALLERA

Emporda.info

Quasi a tocar el final de l’agost, Camallera ja es prepara per celebrar la festa major d’estiu. És aquesta una cita en el calendari i un dels moments més intensos de l’any per als veïns i estiuejants de la zona, ja que el programa recull algunes propostes que ja són clàssics. És el cas de la tradicional i divertida baixada de carros que enguany arriba a la dinovena edició. Aquesta singular iniciativa, que es fa dissabte a partir de dos quarts de set, anima la creativitat i imaginació de tots els participants que al llarg d’unes quantes setmanes han anat construint el seu particular artefacte amb materials diversos per fer la baixada.

La festa major, però, arrenca divendres a les set de la tarda amb la presentació de la novel·la D’aigua i de ferro de Damià Felip Falgàs qui broda una trama neta i impecable ambientada a Sant Tomeu de l’Empordà on l’any 1868 arriba Maurici Pons amb la missió de desencallar el projecte del ferrocarril que unirà Barcelona amb França. El llibre, d’Edicions Lluny del Ramat, inclou un pròleg de Ramon Erra. Després de la presentació arriba un altre dels plats forts del cartell: el sopar popular que els veïns aprofiten per donar-se cita a la plaça de l’Església. Per poder-lo degustar cal recollir els tiquets abans d’aquest dijous. Per als empadronats és gratuït mentre que els no empadronats, però amb residència al poble pagaran 5 euros i la resta, 10. A més, el ressopó del sopar s’amenitzarà, a les onze de la nit, amb les havaneres del grup Norai.

D’altra banda, la festa inclou altres al·licients musicals com un concert amb Voralaigua i la Nit Jove amb La Nevera Rosa i Dj Araluze, dissabte a la nit. Diumenge, la música seguirà, però amb un estil diferent. Primer, les sardanes de la cobla Osona i, per tancar la festa major, els ritmes del grup Sharazan. Per completar el cartell, tot i que s’ha suprimit l’habitual festa de l’escuma a causa de la sequera, no faltarà un espectacle d’animació pels més petits amb Gil Ratataplam, dissabte abans de la baixada de carros. A més, s’aprofita per presentar l’equipació del centenari del Club de Futbol Camallera.