Sis dies de concerts a càrrec de nou formacions musicals és la proposta del Departament de Festes per a l’espai de Barraques de la Festa Major de Roses d’enguany, que després de dos anys pandèmics retorna al seu format tradicional a l’espai de l’antic càmping Bahía. Les colles de Carnaval recuperen així el protagonisme i tornaran a fer-se càrrec del servei de bar i restauració al recinte. En total hi haurà onze casetes i la seva recaptació permetrà a les colles refer-se una mica del recent incendi que va devastar el magatzem on guardaven les carrosses. El regidor de Festes, Èric Ibáñez, ha avançat que l’Ajuntament té la intenció de generar una subvenció extraordinària per a afrontar els danys soferts.

Els concerts s’inicien aquest dimecres 10 d’agost amb Los40 on Tour, on DJ’s de l’emissora seran els encarregats de posar música a la festa. L’endemà, les actuacions continuen a càrrec del grup local Cotton’s Roses, amb els quals actuarà com a convidada la cantant d’Eufòria Nerea. Després actuen Serial Killerz, duet integrat pel dj Joe Cabana i el bateria Jonathan Arriola, que amb les seves mescles converteixen cada actuació en un esclat d’adrenalina.

Cartell de Barraques de Roses 2022 Ajuntament de Roses

La nit de divendres arriba el torn de l’octet femení Roba Estesa, que oferirà un repertori de les seves cançons que combinen folk, rumba, cúmbia, cançó popular... donant pas a continuació al directe de Gertrudis.

Ja de ple en el cap de setmana, The Tyets obre el concert de dissabte a la nit amb el seu estil fresc que bascula entre el reggaeton i el trap i unes lletres que es caracteritzen pel seu to humorístic. La Fúmiga, un dels grups valencians que més acollida ha tingut entre el públic intergeneracional, tancaran la nit.

Diumenge 14 d’agost, l’escenari de Barraques ofereix la seva darrera nit de concerts, amb el grup altempordanès Clima presentant les cançons del seu àlbum de debut T’he trobat a faltar. El colofó final el posa l’Orquestra Maribel.

Èric Ibáñez ha destacat d’aquesta programació que «es tracta d’una proposta que aglutina música de diferents estils i gèneres amb l’objectiu d’atraure públics diferents i fer que tothom es faci seu l’espai de Barraques i gaudeixi al màxim després de dos anys d’aturades i restriccions». Tots els concerts s’iniciaran a les onze de la nit.

Punt lila

La Festa Major de Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila, ubicat al recinte de Barraques. La seva funció és informar, sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes, de manera personalitzada, durant les activitats que es duran a terme.