Roger Ripoll (saxo tenor), Albert Llovet (piano i veu), Lluís Riera (baix elèctric) i David Gálvez Antrax (bateria) són quatre músics experimentats de l’escena musical altempordanesa, que han demostrat que el rhythm and blues es manté ben viu. Es fan dir Pelacanyes Rhythm & Blues Band i aquest divendres, 3 de desembre, fan un concert al Centre Cívic de Pau, al cicle Pau Jazz Club, a les 9 de la nit.

Com a dada curiosa, Pelacanyes R&B Band va néixer a l’Escola Joana d’Empúries de Castelló d’Empuries, com a banda que acompanyava els alumnes en les cantades de Nadal. Aquesta col·laboració s’entén perquè Roger Ripoll i Albert Llovet són mestres en aquest centre, i Lluís Riera i David Gálvez Antrax s’oferien a tocar amb ells en les interpretacions nadalenques.

La bona sintonia d’aquelles cantades i el bagatge musical de tots ells, que ja havien format part de diferents grups, va portar-los a decidir fer un projecte plegats, amb la música afroamericana com a base del seu repertori. A principis del 2020, es va fundar, doncs, la banda Pelacanyes Rhythm & Blues Band. El debut l’havien de fer, precisament, al Pau Jazz Club, en una actuació programada per al 20 de març del 2020, però l’emergència sanitària i l’ordre de confinament van obligar a suspendre el cicle musical.

El llegat de grans mestres

El quartet presenta a l’escenari un repertori format per música d’arrel afroamericana, que s’alimenta del jazz, del blues, del soul, del funk i del rock’n’roll. «El llegat de grans mestres com Ray Charles, Rusty Bryant, Lee Allen, Chuck Berry, Fats Domino, King Curtis... reviu en les nostres actuacions», expliquen els músics.

El Jazz Pau Club és un festival de jazz amb uns quants anys de tradició on acostumen a actuar grups i músics de la comarca de l’Alt Empordà. Aquest any ha tornat a fer una programació després de dos anys d’aturada, a causa del coronavirus. Pelacanyes R&B band ofereix la tercera actuació d’aquesta nova edició. El preu de l’entrada són 5 euros i la proposta sopar+entrada són 20 euros.