La Cate retransmet aquest dijous el ballet Le rouge et le noir des del Palais Garnier (París). És una actuació en tres actes, d'una durada aproximada de tres hores (inclòs dos entreactes de 20 minuts) que comença a les 19.15 hores. Està presentada per Aurélie Dupont, directora artística de la dansa de l'Òpera Nacional de París.

Le rouge et le noir

En la dècada de 1830, durant el període de la Restauració, Julien Sorel, un jove irresistible de 18 anys, experimenta un ascens meteòric. Protegit de l'abat Chélan, accedeix al món de l'aristocràcia i es troba en el centre mateix de la lluita pel poder.

Le rouge et le noir és el relat d'una vida tumultuosa, en la qual l'amor resulta ser la més perillosa de les passions. Madame de Rênal i Mathilde de la Mola guien al protagonista a través dels girs i intrigues d'un segle XIX en el qual el desig, la política i la religió formen el teló de fons d'un brillant estudi de personatges. Amb sumptuosos decorats i vestuari que ell mateix ha concebut, Pierre Lacotte, que va reconstituir La Sylphide, Paquita i Coppelia, ens ofereix ara una creació totalment nova basada en la novel·la homònima de Stendhal, acompanyada d'una antologia musical de Jules Massenet.