La Càtedra Oceans i Salut Humana de Roses organitza el proper diumenge 26 de setembre la III Jornada Científica, que en aquesta ocasió centrarà el seu interès entorn als riscos ambientals de l’eòlica marina, amb l’exemple del projecte Parc Tramuntana a Cap de Creus/Golf de Roses, i a les Receptes Blaves com a nova eina per preservar i recuperar la salut de les persones.

La jornada tindrà lloc de 17 a 20 hores al Teatre Municipal de Roses i comptarà amb la presència de l’alcalde de Roses i de la vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la Universitat de Girona, que obriran els actes. A continuació, tindrà lloc la presentació dels Riscos ambientals dels megaparcs eòlics marins: l’exemple del Parc Tramuntana a Cap de Creus / Golf de Roses, a càrrec d’investigadors del CSIC, UdG i UB, i representants de la Generalitat de Catalunya, la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya i l’Associació Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord.

La presentació del projecte "Recepta Blava E-Health", sobre els beneficis de la pràctica d’activitats a mar i a la costa per a persones que han patit un càncer, a càrrec d’investigadors de l’Institut Català de la Salut, Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Institut Català d’Oncologia, UdG, UAB i participants en el projecte, tancarà el programa.

Cartell de la III Jornada Científica a Roses

Cartell de la III Jornada Científica a Roses Ajuntament de Roses

Per assistir a aquests actes, que són gratuïts, cal inscripció prèvia a través de la web de rosescultura (https://www.rosescultura.cat/ca/programacio/c/2917-iii-jornada-cientifica-de-la-catedra-oceans-i.html)

En el marc de la jornada, diumenge al matí tindrà lloc una sortida en vaixell pel Parc Natural del Cap de Creus i un mostreig científic de microplàstics amb investigadores de la UB del projecte “Paddle Surfing for Science”. Més informació i reserva de places al vaixell a: http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/agenda.html