Conèixer un poble i la seva gent de la mà de bons vins de l´Empordà i de música de jazz i blues de qualitat és la manera que va trobar Vilamaniscle fa onze anys per promoure´s. Es tracta de la Jazzejada, que se sol degustar amb calma i relax i que els ha donat un gran resultat, tal com reconeix l´alcalde, Ramon Bonaterra. La Jazzejada ha fet que aquest petit poble d´uns dos-cents habitants es bolqui en ple -mou quasi un centenar de voluntaris- en un mateix projecte que enguany es fa aquest dijous, a partir de les nou del vespre.

La fórmula de la Jazzejada és singular i atrau, any rere any, un públic molt fidel. Ho fa perquè, com explica Bonaterra, "per molts és com si l´estiu comencés aquella nit". L´estructura de la Jazzejada, doncs, no s´ha alterat amb el temps. Hi ha la part de concerts a l´aire lliure i en diferents espais -l´entrada del poble, el Mirador Suro Gros, l´Hotel Mas Vivent, la plaça Major i la piscina- a càrrec de Gumbo Jazz Band, Magalí Sare i Manel Fortià, Trianglezz featuring Xavier Figuerola, Txell Sust i August Tharrats Trio i Wax & Boogie Rhythm Combo. Els concerts són tots gratuïts i oberts a tothom. Qui vulgui, però, els pots acompanyar amb la degustació, sense límit, de set vins de quatre cellers de l´Empordà: Oliveda, Av Bodeguers, Mas Llunes i Mas Pòlit.

Acompanyant el vi se servirà també un sopar lleuger a base d´entrants, entrepans petits i gelat. Tot plegat al preu de 16 euros i 4 més si es vol la copa de vi. De tiquets se´n posen a la venda un miler. Que hi hagi barra oberta de vi aquesta nit és possible pel tipus de públic que assisteix a la Jazzejada. "La gent que ve és molt tranquil·la, sap que això no és una farra", comenta l´alcalde tot afegint que el públic aprofita per passejar-se pel poble i anar coneixent racons especials amb la música de fons i en bona companyia.