Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, acompanyats del director del Festival de Peralada, Oriol Aguilà, han presentat aquest dilluns en roda de premsa el seu nou espectacle que estrenaran dins el Festival el proper 9 d'agost. Els dos artistes, que no han volgut donar gaires pistes, s´han mostrat molt il·lusionats amb aquest projecte en el que aportaran tot el seu saber i sensibilitat. "Serà una conversa entre els dos, amb ritmes, emocions i textures molt cohesionades. Sonarà molt a Marco i sonarà molt a Sílvia´, han coincidit a dir, per afegir ´ en aquest espectacle ens expressem amb total llibertat, no es pot preveure com arrencarà... ens agrada el vertigen d´aquest duo que formem´.

Sílvia Pérez Cruz, és una de les veus més colpidores que ha aparegut en els últims temps a la península. Parla el llenguatge de la música des que té ús de raó i es va educar en el clàssic i el jazz. Contagiada pel flamenc a través d´una connexió que sembla sobrenatural, canta d´una manera que només és seva i estremeix. Marco Mezquida, als seus 30 anys, s´ha convertit en un mag del piano i en l´actualitat és un dels músics més valorats i sol·licitats com demostra la seva intensa i versàtil activitat concertística, discogràfica i creativa al costar dels millor músics del país, també col·labora amb artistes de renom mundial.

A Peralada, es retrobaran dos amics per estrenar el seu nou projecte conjunt. La seva aliança, basada en el respecte als arrels musicals i amb la més absoluta llibertat creativa presentaran cançons pròpies, cançons populars o cançons dels altres. En aquest espectacle, volen viatjar junts i gaudir del paisatge musical de l´ara i aquí. Sense començament concret ni final estudiat. En aquest sentit, Sílvia i Marco han dit ´ Encara estem decidint el repertori de l´espectacle, no es tan el que com el com. Serà una conversa musical i el projecte ens permet incloure alguna idea de darrera hora". Hi haurà composicions de la Silvia, d´en Marco i versions.

El director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, s´ha mostrat molt satisfet que el Festival formi part d´aquest projecte tan especial dels dos músics, què a Peralada, actuaran per primera vegada com a duet. Aguilà ha dit que ´un Festival és el lloc de creació de nous espectacles de no quedar-se sempre en el mateix lloc i la presència de la Sílvia ien Marco, ens fa grans com a Festival´.