La festivitat de Pasqua és un moment de força activitat a Avi­nyonet de Puigventós. L´Ajuntament aprofita aquestes dates per impulsar la tradicional Festa de Pasqua. Al llarg de dos dies, concretament aquest diumenge i dilluns, es proposen diferents activitats lúdiques i culturals que culminen amb la tradicional visita a l´ermita de Santa Eugènia. Enguany en destaca un homenatge a qui fou durant quinze anys el mossèn del poble, Pep Claparols.

El record a Claparols es traduirà amb la inauguració d´una exposició diumenge, a les 7 de la tarda, a l´espai de la Societat. Estarà dedicada a la memòria del mossèn. "Era una persona molt implicada i estimada al poble", el recorda el regidor de Festes de l´Ajuntament, Juli Quesada. L´exposició, que es va estrenar fa unes setmanes a Figueres, s´exhibirà al llarg d´una setmana.

La Festa, però, arrancarà diumenge de bon matí amb la Ruta de les Pedres, una proposta oberta a tots els públics per conèixer el territori i el patrimoni cultural que amaga. Aquesta marxa culminarà amb una arrossada popular a la plaça Pintor Sibecas. Per poder-hi assistir, cal inscriure´s prèviament a l´Ajuntament. El preu del menú és de 9 euros i els infants, 6. El regidor de Festes, Juli Quesada, destaca que, durant l´àpat, els assistents podran gaudir de música en viu "a càrrec dels cantautors figuerencs Guillola i Pau".

Els infants també tindran uns racons pensats per a ells. Per una banda, s´impulsa un taller familiar a la biblioteca a 2/4 d´1 del migdia, i, més tard, ja a la plaça Pous i Pagès, a 2/4 de 6 de la tarda, un taller d´ous de Pasqua amb Froggies. A més, també està prevista una animació infantil. La jornada es tancarà a partir de les 10 de la nit amb un ball de Stop´80, a la plaça Pous i Pagès. En cas de mal temps, es farà a la Societat.

Aplec de Santa Eugènia

La Festa culminarà dilluns a dos escenaris diferents. Al matí, a l´ermita de Santa Eugènia, on es farà la missa i el cant dels goigs amb l´Orfeó de l´Empordà. Tot seguit, tindrà lloc l´Aplec de Santa Eugènia amb sardanes interpretades per la cobla Baix Empordà. La festa es clourà a les 2 del migdia amb l´homenatge a la gent gran a la Societat. Inclourà l´actuació del grup de playback del casal de la gent gran de Figueres i la projecció d´un vídeo sobre mossèn Pep.