Cap de setmana eminentment teatral a Figueres. Si aquest dissabte Toni Gomilla representa 'Acorar', una obra que reivindica la identitat col·lectiva dels pobles a través de les tradicions mallorquines, a la Sala La Cate a partir de les 21.00 hores, diumenge serà el torn d'Infàmia, la darrera creació del dramaturg català Pere Riera. Aquesta darrera proposta es fa al Teatre El Jardí a partir de les 18.00 hores.

Amb Infàmia, el públic podrà veure dalt de l'escenari Emma Vilarasau, Mar Ulldemolins, Jordi Bosch i Francesc Ferrer. Els intèrprets es poden a la pell de quatre personatges no per parlar tant de l´ofici d´actor sino del treball que duu a terme l´espectador al veure una obra de teatre. Vilarasau interpreta Eva Dolç, una veterana actriu que ha deixat d´actuar.

Abans d´'Infàmia', arriba dissabte a la Cate 'Acorar', una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles, sobre allò que fa que encara existeixi la nostra comunitat. El text dirigit per Rafel Duran i escrit i dirigit per Toni Gomila pren per excusa narrativa la descripció d´una jornada de matances a Mallorca. I d´aquí ve el títol de l´espectacle: la feina d´acorar es reservava sempre per al més expert, perquè no és gens senzilla de fer i avui dia ben pocs la saben executar.