Edificada dalt d´un penya-segat, sobre la punta de Canyelles Grosses de Roses, entre els anys 1961 i 1962, la casa Rozes, de Josep Antoni Coderch i de Sentmenat, és un exemple d´arquitectura racionalista. Declarada bé cultural d´interès nacional, esdevindrà protagonista d´una nova edició de Locus Amoenus, una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura per donar valor al patrimoni rosinc. Així, doncs, es proposarà conèixer millor aquest edifici amb una visita especial feta dalt del catamarà Magic. La cita serà aquest dissabte a 2/4 d´11 del matí al port esportiu.

La sortida tindrà l´al·licient de ser conduïda per les explicacions de l´arquitecte Marc Pelach. "La casa Rozes forma part d´aquest patrimoni arquitectònic local que passa desapercebut", explica Toni Martínez, coordinador de la visita. La casa Rozes és un edifici unifamiliar aïllat d´una sola planta que aprofita la irregularitat del terreny per organitzar-se en diversos nivells esglaonats en un constant i rítmic desplaçament lateral. Tots els nivells en forma de cub estan comunicats per un llarg passadís i una terrassa coberta domina el nivell superior. Martínez reconeix que un dels aspectes interessants d´aquest habitatge privat "és que resta integrat dins la natura".

La visita es preveu que duri una hora i mitja i el catamarà disposa aproximadament d´un centenar de places. Els organitzadors expliquen que no es farà inscripció i que s´aniran ocupant a mesura que arribin els assistents.