A Siurana, des de fa sis anys, li dediquen la fira monogràfica a una fruita molt peculiar, la magrana, una fira on els visitants poden degustar delícies fetes amb magrana: des de melmelada, passant per suc o un còctel de magrana amb cava. Aquest any es farà diumenge, dia que la junta de la Unió Esportiva Siurana muntarà l´única parada de magranes i productes derivats, a la plaça del poble. Es vendran magranes, tant dolces com agres, dels magraners del poble i dels voltants que els hi faciliten. Qui vulgui podrà degustar suc de magrana que s´elaborarà al moment. "Tenim una màquina que el fa", explica.

Productes per tastar i degustar

A banda del suc o de la melmelada, també es podrà degustar orujo de magrana que elaboren les dones dels socis del club esportiu, com la resta de productes. En aquella parada única també es vendran davantals i samarretes de la fira i espelmes amb olor de magrana. També hi haurà elements decoratius com magranes fetes amb ganxet creades per una jove del poble.

La fira es complementarà amb una sèrie d´estands de productes artesanals i d´alimentació. Paral·lelament es faran diferents activitats lúdiques com una audició de sardanes amb la cobla Cervianenca, al migdia, i un ball, a la tarda, amb el Duet Stars. Al llarg de tot el dia, la companyia Iudus Mundi proposarà una sèrie de jocs per animar els infants del poble i els que visitin la fira.

Si diumenge es fa la fira, dissabte tindrà lloc la festa major que inclourà una xocolatada, un espectacle de màgia, una botifarrada popular i la Nit Jove amb el grup Vianda.