Vint anys són els que es compleixen al 2014, de la creació de Zulo. El mític grup empordanès va tenir una durada curta, però una forta incidència a les comarques gironines, i al circuit de rock dur estatal. El grup va coincidir amb els millors anys de l’Assocjavascript:cargarFckEditor('pTexto');iació Empordà Rock, esdevenint-ne un dels grups emblema.

Fa un mes es va crear a Facebook per part de seguidors de la banda, un grup anomenat “que torni zulo”, que ràpidament va aconseguir prop de 700 seguidors. Durant el festival Acústica i les Festes del Tura, es van poder veure uns cartells reclamant-ne la tornada de la banda.

El grup ha emès un comunicat que adjuntem on explica els motius de la seva tornada, que reproduïm a continuació:

"Us anunciem que després de valorar-ho i de veure les moltes mostres de suport que hem rebut, HEM DECIDIT REUNIR-NOS PER FER UN CONCERT EL 22 DE NOVEMBRE AL PAVELLÓ ESPORTIU DE LLADÓ (Alt Empordà - Girona), un espai emblemàtic per a nosaltres i que ens porta molts bons records viscuts com a músics i com a públic.

Enguany farà vint anys que ens varem posar a funcionar i quinze de la nostra dissolució com a grup. En tot aquest temps hem viscut de tot, alguns membres del grup han continuat en actiu en el món de la música i altres no, però malgrat tot ens sentim amb prou energia com per poder compartir amb tots vosaltres una nit més de “canya”, amb més ganes i il•lusió que mai. Volem fer reviure amb vosaltres la nostra música i el seu missatge combatiu. Des de la modèstia d’ una banda que no va poder arribar a consolidar-se amb tota plenitud, sí que estem orgullosos d’ aquells cinc anys d’ història i dels nostres treballs.

Tal i com es preguntava un amic en un article de premsa: “Qui sap si la convulsió social actual es converteix en aliada pel retorn de Zulo?” la nostra resposta és sí, encara que només sigui per una nit tornarem a endollar la maquinària i a alçar la veu.

Moltíssimes gràcies pel suport, per les mostres d’ afecta i sobretot per recordar el grup tants anys després, ens veiem el 22!!"

El Pavelló de Lladó, on se celebrarà el concert, fou un dels locals més emblemàtics de finals dels noranta, on s’hi van celebrar els grans concerts de l’època. Segurament, aquest retrobament de Zulo, servirà per recordar amb nostàlgia una època passada, que va marcar a molts adolescents de les comarques gironines.