L'església de Santa Fe dels Solers, dins el terme de Sant Climent Sescebes, està considerada una de les construccions preromàniques més interessants de l'Empordà. Fa un temps, a l'antic cementiri, s'hi va trobar una làpida sepulcral del segle XIV que ara, coincidint amb la festa major, s'instal·larà en exposició permanent als baixos de la casa consistorial "per tal de preservar-la, ja que tenim poc patrimoni i evitar possibles furts que ja s'han donat", explica l'alcalde Josep ­Guiolà. La làpida, que és de granit, presenta una decoració en forma de creu, inscrita en un cercle feta amb incisions múltiples.

D'altra banda, ja dins la línia més lúdica i festiva de la festa, els més petits trobaran dissabte el seu espai d'esbarjo al mateix pati de l'escola on es durà a terme una gimcana infantil promoguda per l'associació de joves del poble així com un partit de futbet a les 5 de la tarda i que confrontarà casats contra solters.

Més tard es lliuraran els premis del concurs de fotografia a la sala del centre social que donaran pas a un gran concert amb l'orquestra Montecarlo, la mateixa formació que també amenitzarà el ball de nit. La festa seguirà diumenge amb una missa solemne que serà presidida pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, una celebració que comptarà amb la col·laboració musical de la coral de Sant Climent Sescebes.

Els més petits podran seguir gaudint la tarda del diumenge de la mà de la companyia Fefe i Cia. Una hora més tard, a la plaça Carles Cusí o a la Concòrdia, en cas de mal temps, la cobla La Cervianenca oferirà una audició de sardanes.