Amb la projecció del mític film anglès 'K2' (1991), la història de dos amics que volen pujar la muntanya més alta del món, arranca dijous al vespre l'onzena edició de La Mostra. Muntanya i Aventura de Figueres. La projecció, que es farà al Catcinemes, es realitza gràcies a la col€laboració del Centre Excursionista Empordanès, organitzador de La Mostra, i l'associació cinematogràfica Diòptria.

Aquesta projecció se suma a les altres que s'inclouen dins la Mostra i que aborden diferents disciplines de muntanya. Durant set jornades, des d'aquest dijous i fins a l'1 de desembre, els amants de l'alpinisme i l'escalada tindran molt per degustar com ara la possibilitat d'escoltar, en primera persona, els testimonis de tres grans esportistes: Sílvia Vidal, considerada la millor del món en grans parets; Albert Bosch, conegut per haver travessat l'Antàrtida en solitari i sense assistència i Carlos Soria, la persona de més edat del món que ha pujat ja onze dels catorze 8.000 del planeta.

Entre les novetats de l'edició d'enguany hi ha l'estrena de la Cate com a escenari principal de les projeccions i conferències i una nova proposta dedicada als documentals catalans. Enguany es projectarà, el dijous 29, '92 dies als Pirineus' protagonitzat per tres escaladors de l´Empordà i la Garrotxa que van atrevessar els Pirineus tot escalant les 25 vies més representatives.