Els dies 11, 12 i 13 d'octubre, Roses acollirà la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana & Music, una proposta impulsada des de l'any passat per l'Ajuntament de Roses que ofereix un cap de setmana d'activitats i oci, un cop finalitzada la temporada d'estiu. L'espai triat per a la realització de la fira torna a ser la plaça de l'Illa d'Ítaca (davant dels Cinemes de Roses), on s'instal·larà una gran carpa que acollirà actuacions musicals en viu, es podran degustar cerveses artesanes i hi haurà servei de bar amb menjar i begudes no alcohòliques.

Aquest migdia el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens; el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez; i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, han presentat la programació de la fira i novetats de la Fira.

Tal i com ha destacat Fèlix Llorens, "l'experiència de la primera edició celebrada l'any passat ens ha permès incorporar alguns canvis per millorar la proposta, com són les franges horàries d'obertura o la possibilitat d'oferir alguna cosa per picar per acompanyar les degustacions". Es manté el lloc escollit per a la realització de la Fira, que torna a ser l'Illa d'Ítaca, "per diversificar els espais on es realitzen activitats lúdiques al llarg de l'any a la població, ampliant també així l'activitat econòmica de bars i restaurants de la zona on aquestes es realitzen".

Pel que fa als cervesers presents a la fira, s'ha tingut en compte que aquests elaborin els seus productes amb ingredients tradicionals (malt d'ordi o altres cereals en gra, llevat seleccionat, llúpol...), amb una fabricació manual per sobre dels procediments mecànics. L'objectiu és donar a conèixer productes individualitzats que no es produeixin en grans sèries, un petit tast de la producció cervesera que es fa a casa nostra.

Els productors participants en aquesta edició, que han passat dels 3 de l'edició 2018 a 5, seran La Selvaseria (Vidreres), Limbik and Co. (Figueres), Santa Pau Ales (Santa Pau), Terra Aspra (Tortellà) i Vicbrewery (Vic). L'espai també allotjarà servei de bar que oferirà menjar i begudes no alcohòliques.