L'operació biquini ja està en marxa. Aquest és un moment ideal perquè els que busquen aprimar-se adoptin una dieta equilibrada i variada que els ajudi en el seu objectiu. Fugint dels objectius a curt termini, el millor és posar-nos en mans del nostre metge o d'un especialista que pugui plantejar-nos unes pautes saludables, evitant així les receptes màgiques.

El canvi de règim és clau, i sempre és bo anotar noves idees per acostumar-nos a sopar evitant greixos saturats o productes processats. Aquestes són cinc idees per sopar de manera saludable que ens ajudaran a aprimar-nos i no ens portaran molt de temps de preparació:

Musclos al vapor

Musclos al vapor

-Musclos

-Llimona

-Sal

-Aigua

-Llaurer

Musclos al vapor, pas a pas

Un sopar sa que ens ajudarà a aprimar-nos són els musclos al vapor. És una recepta senzilla però molt apetitosa típica de la cuina gallega. A més, aquest plat no portarà molta feina. De fet, la major part del temps el dedicarem a netejar bé els crustacis de les barbes i impureses. Després, es posen a foc mitjà en una cassola tapada, amb molt poca aigua, la justa per cobrir el fons, una rodanxa de llimona i una fulla de llorer. L'aigua podria substituir-se per vi blanc. En molt pocs minuts els musclos s'obriran i estaran a punt per degustar.

Llobarro al forn

Llobarro al forn

-Llobarro

-Llimona

-Vi blanc

-Oli d'oliva

-Sal

-Llaurer

-All

-Pimentón

Llobarro al forn, pas a pas

El millor és demanar a la peixateria el llobarro sencer, però neta de budells i escates. A casa, escalfem al forn a 180 graus durant cinc minuts, mentre posem el llobarro a la safata amb un raig d'oli i el vi, assaonant i escorrent mitja llimona i posant el full de llorer. Quan l'ull del llobarro es posi blanc és que ja està fet. Mentrestant, fem el sofregit daurant els alls en oli en una paella. El aboquem sobre el peix quan el traguem del forn.

Calamars a la planxa

Calamars a la planxa

-All

-Julivert

-Llimona

-Oli d'oliva

Calamars a la planxa, pas a pas

Els calamars es netegen, traient-los la pell primer. Després, se separen els tentacles del cap tallant per sota dels ulls. Aquests es descarten al costat de la boleta que té la zona del cap. De l'interior traiem la 'ploma', una espècie de petxina allargada transparent amb aspecte de plàstic, les vísceres i també la tinta. Se'ls dóna la volta com un mitjó per rentar-los bé i després assecar-los per ambdós costats. S'escalfa la planxa a 200 graus amb una mica d'oli i quan estigui calent s'incorporen els calamars. Mentre s'escalfa la planxa, es pica l'all molt fi i es barreja amb julivert picat. Els calamars estaran llestos amb pocs minuts per cada costat, fins que es daurin. En donar-los la volta és quan aboquem l'all i el julivert.

Bolets a la brasa

Bolets a la brasa

-Bolets

-All

-Pebre negre en pols

-Julivert

-Oli d'oliva

-Sal

Bolets a la brasa, pas a pas

Una altra recepta fàcil i ràpida que també és un mos exquisit són els bolets a la brasa. Per a aquest plat podem utilitzar tipus de bolets molt diferents, encara que en general la preparació serà la mateixa. Després de netejar els bolets i assecar-los, es fan servir els barrets i s'assaonen amb sal, all i julivert i s'unten d'oli d'oliva. També untem amb oli la planxa o grill i, quan estigui calent, es posen els barrets pocs minuts. Al servir-los, podem empolvorar el pebre en pols.Bledes amb gambes

Bledes amb gambes

-Fulls de bledes fresques

-Cuetes de gambes

-Farina

-Llet

-Mantega

-Sal

Bledes amb gambes, pas a pas

Les fulles de bleda es tallen per la tija deixant uns 10 centímetre de la part blanca. Aquestes fulles es renten i es posen en un recipient amb aigua i sal perquè coguin. Un cop cuites, s'estenen sobre un drap perquè s'escorrin. Per fer la salsa, en una batedora es posa la llet, la farina, la mantega i algunes retallades de les vores de les fulles de bleda cuites. Es bat fins que quedi de color verd. La resta dels fulles blanques es dobleguen tres o quatre vegades sobre les penques. Es col·loquen en una font, s'aboca per sobre la salsa i es posa a coure al microones durant cinc minuts al 100%. Després, es remou i s'afegeixen les gambes pelades en cru. Es torna a ficar al microones cinc minuts. Es gratina lleugerament i se serveix.