Les Jornades Figueres Galàctica, tornen un any més dedicades al gènere d’Espasa i bruixeria i organitzades per Oci Ficció. Amb el subtítol de Cimeria is coming, aquesta edició inclourà tallers, disfresses, xerrades i propostes infantils, entre d'altres propostes frikis, explica Sergi Toboso impulsor d’Oci Ficció, associació que organitza des de fa quatre anys les jornades.

Enguany Figueres Galàctica es concentrarà durant tres dies, del 9 a l'11 de novembre però el dia 5 ja inaugurarà a la biblioteca una exposició d’objectes, originals de còmic i il·lustracions amb el gènere d’Espasa i Bruixeria que es complementarà amb una selecció del seu fons disponible per lloguer. El plat fort de les jornades arribarà el cap de setmana. L’Espai Jove acollirà divendres dia 9 demostracions i partides a jocs de taula, jocs de rol i jocs de miniatures relacionats amb la temàtica de les jornades. El mateix dia, al vespre, a las Vegas, es projectarà la webserie Crónicas Drakonianas a càrrec de la companyia Drakonia.

L’activitat es traslladarà l’endemà dia 10 al Casino Menestral amb una jornada plena d’activitats. Es posarà en marxa, durant tota la jornada, un mercat de marxandatge amb paradetes dedicades a la cultura friki; hi haurà una col·lecció de cartells de la càrrec de l’Arxiu-col·lecció de Lluis Benejam, la presència dels autors Blas Gallego i Jordi Bernet, un espai de photocalls, i de jocs de taula o intercanvi de cartes Fantasy Riders, tan dissabte com diumenge. Els dos dies hi haurà diferents xerrades. Tota la programació es pot consultar a http://www.ocificcio.com

Figueres Galàctica va dedicar-se a Star Wars el 2015. L'any seguent es va dedicar al Japó i l’any passat als robots.