El Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries acollirà un concert de música coral catalana el proper divendres 12 d´octubre a càrrec de la Coral Cantiga, sota la direcció de Josep Prats, amb Víctor Valls al piano i la participació de Marta Cordomí com a mezzosoprano.

Aquest any 2018 coincideixen dos aniversaris de notables compositors: el centenari de la mort del francès Claude Debussy i el 125è aniversari del naixement del català Frederic Mompou. Aquest fet ha mogut la Coral Cantiga a proposar un concert on es destaquen les influències de la música francesa de finals del s. XIX sobre la tradició catalana de la Renaixença i el Modernisme, cap a l'escola Noucentista, on el color, la forma, i l´harmonia prenen dimensions diferents, a través de les versions corals de cançons de Frederic Mompou, Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge.

La Coral Cantiga és una formació barcelonina amb una dilatada trajectòria artística en el nostre país i amb un repertori que inclou obres de totes les èpoques i estils. Entre les seves produccions en destaquen espectacles poètics i musicals, que combinen música coral i instrumental, teatre, poesia i fins i tot dansa. La formació, que ha col·laborat sovint amb prestigioses orquestres nacionals i internacionals, té una especial vinculació amb el Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries ja que l´any 1992, en el marc dels joc Olímpics de Barcelona, van ser presents al jaciment en els actes previs a l´inici dels jocs en l´arribada i la rebuda de la flama olímpica. Justament també van participar en la commemoració dels 25 anys de l´arribada de la flama olímpica que es va celebrar a Empúries l´any 2017.

El concert tindrà lloc a l´àgora de la ciutat grega d´Empúries el divendres 12 d´octubre a les 17h, les entrades es poden adquirir de forma anticipada o bé el mateix dia del concert al Centre de recepció de visitants del MAC-Empúries.