La festa de la Candelera de Castelló d´Empúries ja ha començat amb actes que tindran continuïtat fins al 3 de febrer. Aquest divendres a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc un dels actes més tradicionals: el lliurament dels premis Espiga i Timó que s´atorgaran en primer lloc i a títol pòstum a la regidora recentment desapareguda Antònia Carbonell i també a la científica castellonina Sílvia Osuna -per la seva trajectòria com a estudiant, després d´haver rebut diferents beques- i que en aquests moments treballa en un estudi sobre Molècules que actuen sobre els medicaments.

Concert per als joves

El mateix divendres, una mica abans s´inaugura una de les exposicions destacades de la festa (19.00 hores) a l´Ecomuseu, 'Les llengües del judaisme'. La jornada es tancarà amb un concert de Rock Jove amb Pepet i Marieta, Ramon Mitjaneta i Greda Street Band. Aquest concert, que serà gratuït, tindrà lloc aquest divendres a lpartir de les onze del vespre. També es realitzarà l´elecció de la Pubilla i l´Hereu de Castelló d´Empúries. D´altra banda cal dir que aquesta és una de les primeres activitats organitzades per la recentment creada Comissió de Festes. Des de fa uns mesos, una colla de castellonins i castellonines, han creat una comissió amb l´objectiu de participar activament en l´organització i presa de decisions a l´hora de programar els actes festius del municipi.

L´endemà dissabte s´ha previst animació infantil, l´estrena del curt Els anys feliços, a càrrec dels membres del Casal de la Gent Gran, entre moltes propostes del dia.

L´alcaldessa destaca per aquest diumenge al matí la Trobada de Puntaires que comptarà amb més de 250 participants de les comarques gironines, així com l´actuació de l´Esbart Dansaire i els Vailets de l´Empordà.

L´escriptora Assumpta Montellà, que dijous conduirà a la biblioteca el Club de Lectura entorn de l´obra La Maternitat d´Elna, serà qui farà de guia a la visita programada pel dilluns 1 de febrer a la maternitat d´Elna, Cotlliure i Argelers, amb inscripció prèvia. La visita teatralitzada Glaç la terra de l´hivern etern, a càrrec dels Serfs de la Gleva a les 19.00 al passeig de les Oques, és també una de les propostes a destacar. Finalment, el dia 2 es presenta oficialment l´Associació d´Amics de l´Orgue de Castelló, a les 11.30 hores per acabar la festa amb missa, sardanes, espectacle infantil i sessió de contes.

S´hi inclouen diferents exposicions, entre elles la inauguració al taller de l´artista Pilar Farrés de l´obra Hug (abraçada), fruit de l´espectacle que porta el mateix nom i que va sorgir de la performance que es va portar a terme pels vols del 25 de novembre de 2015 a l´Ecomuseu-Farinera, en commemoració del Dia Internacional per a l´Eliminació de la Violència envers les dones.

Durant el transcurs d´aquesta inauguració es farà donació a l´Ajuntament de Castelló d´Empúries de dues de les obres que ha concebut Farrés conjuntament amb El Paller. L´acció pretenia reclamar l´abraçada com a forma d´afecte, suport i solidaritat entre les persones. L´experiment artístic proposat, carregat de reivindicació, va consistir a impregnar un pigment blau damunt d´una tela a través dels cossos de les ballarines del col·lectiu El Paller, que ara s´exposen a la mostra. L´exposició s´obrirà el dia 29, a l´apartament, taller de l´artista a les 20.00 hores i serà presentada per Enric Tubert.