Els convidats arriben a la boda. El nuvi (Diego Martín) i la núvia (Leticia Dolera) donen el 'sí vull'. Els amics que criden. Els avis que s'emocionen. Els càmeres que graven. La música típica de boda sona a tot drap. El pastís. El tiet que beu més del compte... Tot sembla normal, però aquesta festa no dura gaire. Els convidats s'estan convertint en zombis i els recents casats lluiten per sobreviure mentre tot el seu entorn s'enfonsa. Això és '[REC]3. Genesis', de Paco Plaza. La nova i més diferent entrega de la saga [REC], que conjuga terror, acció, però també comèdia amb molta violència. En una entrevista a l'ACN, Paco Plaza ha assegurat que és una violència "divertida i festiva".

'[REC]3. Génesis' és "una celebració" perquè "passa en una boda i és un homenatge a una manera d'entendre el cine com entreteniment i diversió". De fet, l'equip de Paco Plaza, amb Jaume Balagueró com a productor creatiu, ha volgut recrear "l'esperit del tren de la bruixa", com va passar a la primera pel·lícula, on un no sap molt bé a què s'està enfrontant. Segons Plaza, '[REC]3. Génesis' "t'agafa, t'arrossega i et dóna emoció, ensurts, rius i et diverteixes i no et deixa anar del coll".

Plaza ha declarat que és molt 'gamberra' perquè és "molt autoreferencial i irreverent". Ha assegurat que és "un festival amb una mica de tot: acció, humor, aventura, terror, és romàntica. És una coctelera de coses diferents que l'únic que fan és que l'espectador gaudeixi".

'[REC]3. Génesis', produïda per Filmax i que s'estrena aquest divendres, és continuista de les anteriors entregues pel que fa als zombis, però hi ha moltes diferències respecte la forma en que ha estat gravada. S'abandona en part la càmera subjectiva i no està explicada com els altres dos films. "És com tornar a reinventar i tornar a trencar les regles i oferir a l'espectador una cosa sorprenent", ha apuntat. De fet, hi ha un personatge que és diu Atún, un càmera de boda professional, és l'alter-ego de Plaza. "És molt divertit que els personatges se'n riuen de la mateixa pel·lícula", ha afegit.

El film ja no està rodat en una casa ni en un lloc tancat com passava a les dues primeres part de REC. "Necessitàvem sortir al carrer perquè estàvem molt blancs", ha bromejat i assenyalat que també és part de l'evolució de la saga. A '[REC]3. Génesis' hi ha molta violència i com ha explicat "és més gràfica i molt directa, però és una violència divertida i festiva". "Quanta més violència, més divertida", ha assegurat.

Leticia Dolera interpreta a la Clara en el suposadament "el dia més feliç" de la seva vida. "Aquest dia tan feliç es convertirà en els pitjors dels seus malsons", ha apuntat, en declaracions també a l'ACN. El que més li agrada del seu personatge és que "en comptes de convertir-se en una noia que s'amaga i espera que la rescatin, decideix enfrontar-se als zombis i treure la força i la valentia per lluitar per la seva pròpia vida i el seu amor".

"Les núvies de Catalunya si tinguessin el mateix problema que jo agafarien una serra mecànica"

El canvi que experimenta la núvia en la pel·lícula quan decideix parar d'amagar-se és quan diu: "Avui és el meu dia", en referència a la boda. "Totes les núvies de Catalunya si tinguessin el mateix problema que tinc jo a la pel·lícula també agafarien una serra mecànica". Dolera ha definit el film com el "Titanic zombi".

L'actriu es va preparar abans de rodar-la anant al gimnàs per agafar més complexió física. "Sóc més petitona i prima i aquí havia de ser una tia dura i havia de ser capaç d'agafar una serra i matar zombis", ha dit.

L'actor Diego Martín, que interpreta el marit ,Koldo, ha indicat que en els dos personatges principals hi ha una transformació lògica i passen de ser dues persones molt normals al dia més feliç de la seva vida a veure's obligats a actuar. "És una lluita per sobreviure", ha apuntat. Martín ha assenyalat que no va ser un personatge molt difícil d'interpretar al temps que ha destaca que va ser senzill perquè la boda i la cerimònia "va ser rodada d'una forma que va permetre molt entrar a la història".

Àlex Monner interpreta el cosí del marit i ha remarcat que "viu amb l'esperança de que mai es trobi" una situació com la que viu el seu personatge i els altres convidats a la boda. Sobre el rodatge, ha assenyalat "el bon rotllo que hi va haver".

"Cada vegada som més zombis i menys humans"

Plaza ha assegurat que ara mateix tota la societat "és una mica zombi en un moment que vivim governats per les multinacionals, pels bancs, on es consum televisió de poca qualitat i a on internet i les xarxes socials ens converteixen en una espècie d'inútils emocionals". El director ha assegurat que els "zombis són tan populars perquè cada vegada ens assemblem més a ells i som menys humans".

De moment, ja s'està preparant la quarta entrega de [REC] també amb Jaume Balagueró. Plaza només ha pogut explicar que estarà gravada de forma "convencional i cinematogràfica i deixa endarrere l'estil de càmera en mà".