La DGT revela quina és la quantitat de cerveses amb les quals dones positiu

Anualment moren al voltant de 1.500 persones en accidents de trànsit relacionats amb l'alcohol

La ingesta de begudes alcohòliques estan implicades en gairebé la meitat dels accidents de trànsits

Imatge d'ampolles de cervesa.

Imatge d'ampolles de cervesa. / PIXABAY

Bruna Segura

Segons els informes de la Direcció General de Trànsit, anualment moren al voltant de 1.500 persones en accidents de trànsit relacionats amb l'alcohol, mentre que si parlem de les persones que resulten ferides, la xifra s'eleva fins a 50.000. Al nostre país la ingesta de begudes alcohòliques estan implicades en gairebé la meitat dels accidents de trànsits.

És per això que, la DGT fa un gran recalcament en la ciutadania a través de campanyes d'informació i prevenció, a més d'incrementar els controls d'alcoholèmia en la carretera per a evitar el risc d'accident. A més, també hi ha administracions públiques i privades que intenten reduir aquestes pràctiques amb iniciatives pròpies.

Tanmateix, això no vol dir que molts usuaris continuïn triant el cotxe per a moure's en sortir de festa, ja que prioritzen la comoditat del transport enfront de circular de manera segura. En alguns casos, molts conductors opten per limitar la ingesta d'alcohol, sense saber molt bé on està el límit.

Aquest límit és el que ha intentat comunicar la DGT, i la resposta no és tan fàcil com sembla. El número pot variar a causa de molts factors com el sexe, l'edat, l'estat de salut, el pes o la ingesta d'aliments que hàgim fet. No obstant això, l'estudi constata que amb dues cerveses petites un conductor d'uns 70 quilos pot donar positiu.